Parmezan Crusted Salmon
Parmezan Crusted Salmon może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 581 kalorii, 55g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.71 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, czosnek, estragon, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 75%, co jest solidne. Podobne przepisy to Parmezan Crusted Salmon, Parmezan Crusted Salmon, oraz Pieczony Parmezan Crusted Salmon.
Instrukcje
W płytkiej, średniej misce wymieszaj parmezan, włoskie okruchy chleba, estragon i koperek.
W średnim rondlu na średnim ogniu zmiksuj białe wino, sos teriyaki, masło, czerwoną cebulę i czosnek. Gotować i mieszać, aż cebula będzie miękka.
Do mieszanki parmezanu wcisnąć po jednej stronie każdego steku z łososia.
Umieścić steki crust side up w rondlu z mieszaniną białego wina. Gotować na średnim ogniu, aż większość płynu jest zmniejszona, 10 do 15 minut, a następnie flip z łopatką. Kontynuuj gotowanie, aż skorupa będzie złotobrązowa, a ryby łatwo płatkowane widelcem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Rochioli Estate Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 42 dolarów za butelkę.
![Rochioli Estate Chardonnay]()
Rochioli Estate Chardonnay
To wino jest doskonałym przykładem wyjątkowych cech z posiadłości Rochioli i rosyjskiej doliny rzeki. Aromaty dojrzałego jabłka, owoców tropikalnych, orzechów laskowych i odrobiny przypraw łączą się z bogatymi smakami jabłek i rześką kwasowością.