Paprykarz Cielęcy
Need a bezglutenowe i pierwotne danie główne? Cielęcina Paprikash może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.85 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 258 kalorii. Jeśli masz pod ręką śmietanę, majeranek, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać węgierską paprykę, można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Niewiele osób lubiło to Wschodnioeuropejskie danie. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 67%. Spróbuj Paprykarz Cielęcy, Paprykarz Cielęcy, oraz Paprykarz cielęcy lub jagnięcy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Stopić smalec w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; przykryć patelnię i gotować, aż cebula będzie miękka, mieszając od czasu do czasu, o 10 protokół.
Dodaj szalotkę; zwiększyć ciepło do średniej wysokości i smażyć, aż cebula będzie złoty, o 5 protokół. Za pomocą szczeliny łyżka, przenieść cebulę i szalotka do małej miski.
Cielęcinę posypać solą i pieprzem. Pracując partiami, dodać przegrzebki cielęce do kapieli na patelni i smażyć, aż zbrązowieje, o 1 minutę na stronę, dodając więcej smalcu w razie potrzeby i przenoszenie cielęciny na talerz po każdej partii. Powrót mieszanki cebuli na patelnię.
Dodaj pomidory z sokiem, słodką paprykę, ostrą paprykę i majeranek. Dusić 5 minut, stale mieszając. Cielęcinę i nagromadzone soki wrzucić do sosu. Dusić 1 minutę, obracając cielęcinę do płaszcza. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść cielęcinę na talerz.
Śmietanę wymieszać w sosie i podgrzać (nie gotować). Doprawić sosem do smaku solą i pieprzem.
Wylać cielęcinę i podawać.