Papryka-pieczone kury i warzywa
Pieczone w papryce kury kornwalijskie i warzywa mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 4,07 zł za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 64G białka, 65 g tłuszczu, oraz w sumie 957 kalorii. Ten przepis służy 6. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz kminek, pietruszkę, szalotkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest solidne. Spróbuj Pieczone kury kornwalijskie z warzywami, Kury kornwalijskie i pachnące cytrusami pieczone warzywa, oraz Pieczone kury po Marokańsku z warzywami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 246°.
Podgrzać 17 - przez 11 1/2-przez 2-calowy ognioodporny patelni w górnej trzeciej piekarnika 10 minut.
Wymieszać olej, papryka, cayenne, i sól w dużej misce. Kury opłukać i osuszyć.
Nadmiar tłuszczu usunąć z otworów i doprawić solą i pieprzem. W razie potrzeby związać pałeczki perkusyjne.
Posmaruj kury olejem przyprawowym. Wrzucić warzywa i kminek w pozostałym oleju przyprawowym do herbu i przenieść do gorącej patelni. Pieczone warzywa, odkryte, 25 minut. Wymieszaj warzywa i ułóż kury, piersi do góry, na górze. Pieczemy 40 minut, następnie kury podlewamy sokami z patelni i pieczemy jeszcze 20 minut, lub aż termometr włożony w mięsistą część uda zarejestruje 77°.
Wlać soki z wnętrza kur na patelnię.
Kury przenieść do deski do krojenia i połowę każdej wzdłuż wzdłuż kręgosłupa.
Warzywa przełożyć łyżką szczelinową na talerz.
Natkę pietruszki posypać warzywami i polać kurkami. Odtłuścić tłuszcz z soków z patelni i zalać kury. Wymieszać śmietanę z wodą i podawać na boku.
* O wiele łatwiej jest obrać korzeń selera ostrym nożem do parkowania niż obieraczką do warzyw. Może być konieczne wykonanie dodatkowego peelingu wokół końca korzenia.