Pieczone w papryce kury kornwalijskie i warzywa mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 4,07 zł za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 64G białka, 65 g tłuszczu, oraz w sumie 957 kalorii. Ten przepis służy 6. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz kminek, pietruszkę, szalotkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest solidne. Spróbuj Pieczone kury kornwalijskie z warzywami, Kury kornwalijskie i pachnące cytrusami pieczone warzywa, oraz Pieczone kury po Marokańsku z warzywami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 246°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Podgrzać 17 - przez 11 1/2-przez 2-calowy ognioodporny patelni w górnej trzeciej piekarnika 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Piekarnik
3
Wymieszać olej, papryka, cayenne, i sól w dużej misce. Kury opłukać i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielony Pieprz Cayenne
Papryka
Sól
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
4
Nadmiar tłuszczu usunąć z otworów i doprawić solą i pieprzem. W razie potrzeby związać pałeczki perkusyjne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Pałeczki Z Kurczaka
5
Posmaruj kury olejem przyprawowym. Wrzucić warzywa i kminek w pozostałym oleju przyprawowym do herbu i przenieść do gorącej patelni. Pieczone warzywa, odkryte, 25 minut. Wymieszaj warzywa i ułóż kury, piersi do góry, na górze. Pieczemy 40 minut, następnie kury podlewamy sokami z patelni i pieczemy jeszcze 20 minut, lub aż termometr włożony w mięsistą część uda zarejestruje 77°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Kminku
Warzywa
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Termometr Kuchenny
6
Wlać soki z wnętrza kur na patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Kury przenieść do deski do krojenia i połowę każdej wzdłuż wzdłuż kręgosłupa.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
8
Warzywa przełożyć łyżką szczelinową na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
9
Natkę pietruszki posypać warzywami i polać kurkami. Odtłuścić tłuszcz z soków z patelni i zalać kury. Wymieszać śmietanę z wodą i podawać na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietana
Warzywa
Pietruszka-nać
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
1
* O wiele łatwiej jest obrać korzeń selera ostrym nożem do parkowania niż obieraczką do warzyw. Może być konieczne wykonanie dodatkowego peelingu wokół końca korzenia.