Papryka pasterska
Papryka pasterska wymaga mniej więcej 45 minut od początku do końca. Na $2.79 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 2. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 319 kalorii. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Udaj się do sklepu i odebrać ziemniaki, mleko, szczypta papryki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Paleo Shepherd ' s Pie, Creamy Turkey Shepherd 's Pie (aka resztki Dziękczynienia Shepherd' s Pie!), oraz Ciasto Wiśniowe dla podobnych receptur.
Instrukcje Odetnij wierzchołki papryki; wyrzuć wierzchołki, nasiona i membrany. Paprykę gotować we wrzącej wodzie 5 minut; odcedzić i odstawić.
Podgrzać dużą patelnię nonstick pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodać jagnięcinę; gotować 6 minut lub aż rumiane, często mieszając.
Odcedzić i osuszyć ręcznikami papierowymi. Wycierać kapiele z patelni papierowym ręcznikiem.
Dodać bulion i kolejne 6 składników (bulion przez sól). Doprowadzić do wrzenia; przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut.
Połączyć skrobię kukurydzianą i wodę, dobrze mieszając trzepaczką.
Dodać do mieszanki jagnięcej; doprowadzić do wrzenia. Gotować 1 minutę, stale mieszając. Mieszankę jagnięcą podzielić równomiernie między paprykę.
Umieść nadziewane papryki w 8-calowym kwadratowym naczyniu do pieczenia i odstaw na bok.
Połączyć ziemniaki i mleko w kuchence mikrofalowej, dobrze mieszając. Kuchenka mikrofalowa na wysokości 2 minuty, mieszając po 1 minucie.
Odstawić na 2 minuty. Łyżka ciepłej mieszaniny ziemniaków równomiernie na wierzchy nadziewanych papryki i lekko płaszcz mieszaniny ziemniaków z gotowania sprayu.
Połączyć ser i paprykę; posypać mieszaniną ziemniaków.
Piec w 400 przez 20 minut lub aż ziemniaki będą złote.
Składniki Porcje:
177 6 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki bulion wołowy beztłuszczowy 0 (może być lub przeglądać) 3 łyżki niesolonego masła, pokrojonego na 6 kawałków 1 pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych) skrobia kukurydziana 118 6 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki mleko beztłuszczowe 454 Orzechy dowolne (posiekane) duża zielona papryka (o 79 6 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki posiekana cebula 1 Dash Do posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebula 2 (może być lub przeglądać) starty parmezan 158 6 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki mrożony groszek i marchew 237 6 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki puree ziemniaczane mrożone 0 (może być lub przeglądać) 1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych 170 Orzechy dowolne (posiekane) chuda noga z jagnięciny bez kości lub chuda polędwica bez kości, pokrojona w kostkę 3/4 cala 2 (zima) Do podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu 1 pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych) 1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej 1 1 funt cukinii, Sos Worcestershire