Papryka nadziewana kurczakiem i ryżem Cajun

Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur kreolski, więc dać Cajun Chicken-And-Rice-faszerowane papryki spróbować. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 408 kalorii, 31g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 2,86 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Działa dobrze jako niedrogie danie główne. Jeśli masz sól, pierś z kurczaka, bulion z kurczaka o mniejszej zawartości sodu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%, co jest solidne. Podobne przepisy to Papryka Nadziewana Cajun, Slow Cooker Cajun-Przyprawione Faszerowane Papryki, oraz Nadziewana papryka z kurczakiem włoską kiełbasą, ryżem i szpinakiem.
Instrukcje
Paprykę przeciąć na pół wzdłuż; wyrzucić nasiona i błony. Ułóż połówki w 9-calowym talerzu. Pokrowiec z wytrzymałą folią. Kuchenka mikrofalowa w wysokiej 5 minut lub do crisp-tender; drenaż. Powrót papryki do pie plate.
Połączyć kurczaka i przyprawy Cajun w misce.
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodaj kurczaka; smażyć 4 protokół lub do czasu zakończenia.
Dodaj cebulę i czosnek na patelnię; smażyć 1 minutę.
Dodać bulion, ryż i sól; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 15 minut. Powrót kurczaka na patelnię; przykryć i gotować 3 minuty lub aż ryż jest gotowy. Wymieszać ze szpinakiem i szczypiorkiem. Mieszaninę ryżu podzielić równomiernie między połówki pieprzu.
Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc
Cajun świetnie komponuje się z Albarino, winem różowym i Sauvignon Blanc. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Jednym z win, które można spróbować jest Pazo de Galegos Albarino. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Pazo de Galegos Albarino]()
Pazo de Galegos Albarino
To 100% Albarino jest naprawdę charakterystycznym i wyrazistym winem pochodzącym z nisko wydajnych winorośli. Dzięki zastosowaniu częściowej fermentacji malolaktycznej wino to wykazuje większą świeżość i aromatyczną ekspresję. To wino o słomkowym kolorze ma aromaty zielonego jabłka, lekkich cytrusów i kwiatowych podtekstów. Na podniebieniu to wino jest uosobieniem świeżości z lekko cierpkim wyrazem tego samego zielonego jabłka i cytrusów. Nieco wyższa kwasowość jest powodem do świętowania, ponieważ to wino wspaniale sparuje się z dowolną liczbą pikantnych lub bogatszych potraw.