Papryka Jagnięca Feta
Papryka jagnięca feta może być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 273 kalorie. Ten przepis służy 6. Jeśli masz sos pomidorowy, sól, mielone ziele angielskie i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 52 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Burgery ze szpinakiem i fetą z kurczakiem (aka Spanakopita Burgers) z grillowanym Halloumi, pieczoną czerwoną papryką i sosem szpinakowo-Feta, Papryka Faszerowana Fetą, oraz Bakłażan I Papryka Z Fetą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Rozgrzać olej na średniej patelni na średnim ogniu, dodać cebulę i gotować przez cztery minuty, aż będzie miękka. Wymieszać z czosnkiem i gotować jedną minutę.
Paprykę pokroić w plasterki i usunąć nasiona. Postaw paprykę w pozycji pionowej w naczyniu do pieczenia o wymiarach 9x12 cali.
W dużej misce, połączyć mieszankę cebuli, koperek, sól, ziele angielskie i pieprz.
Wymieszać z ryżem i jagnięciną, złożyć w ser feta. Papryki nadziewamy mieszanką.
Sos pomidorowy wymieszać z wodą, sokiem z cytryny i cukrem.
Wlać połowę papryki, a połowę na dno naczynia. Przykryć folią.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 45 minut. Odkryj i kontynuuj pieczenie 15 minut, opierając się od czasu do czasu sosem, aż termometr do mięsa włożony do środka nadzienia odczyta 160 stopni F (70 stopni C).