Papryka faszerowana jagnięciną i ryżem
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać jagnięcinę i ryż nadziewane papryki spróbować. Ten przepis służy 4. Na 5,21 zł za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 823 kalorie, 36g białka, oraz 50 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 7 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz mieloną jagnięcinę, oregano, makaron orzo i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Faszerowana papryka z jagnięciną i bakłażanem, Papryka Faszerowana Jagnięciną, oraz Jagnięca papryka nadziewana II dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Usuń szczyty z papryki i miarka się nasiona i żeberka. Ostrożnie przyciąć dna, jeśli to konieczne, aby papryka stać prosto, gdy pionowo.
Umieść stojak na parę centymetrów wrzącej wody lub ustaw durszlak na kilka centymetrów wrzącej wody w dużym garnku.
Umieścić paprykę w parowarze i przykryć. Paruj 10 minut i wyjmij do naczynia do pieczenia lub zapiekanki.
Podgrzać 1 łyżkę masła w rondlu z ciasną pokrywką na średnim ogniu.
Dodać lekko orzo i brąz, a następnie dodać 1/2 czosnku i wymieszać. Po 30 sekundach wymieszać w wodzie. Doprowadzić do wrzenia,a następnie zmniejszyć ogień na wolnym ogniu, przykryć i gotować 15 protokół.
Rozprowadzić orzo na blasze do pieczenia i ostudzić.
Zmieloną jagnięcinę umieścić w misce i dodać schłodzone orzo. Doprawić 1/2 majeranku, rozmarynem, 2 łyżkami natki pietruszki, doprawić solą i pieprzem. Paprykę przesmarować nadzieniem.
Skropić około 1/4 szklanki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia na papryce, nalewając około 1 łyżki stołowej na wierzchu każdej z nich. Ułóż paprykę w garnku lub małym naczyniu do pieczenia i piecz 50 minut do 1 godziny, aż będzie chrupiąca na brzegach i ugotowana.
W międzyczasie podgrzej pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia w rondlu na średnim ogniu.
Dodać cebulę, papryka cubanelle, pozostały czosnek, pozostały majeranek, i saute do miękkości.
Dodać sos pomidorowy, doprawić solą i pieprzem.
Ostudzić paprykę i sos do posiłku make-ahead lub podawać od razu.
Dodaj 1/2 szklanki wody do naczynia do pieczenia i umieścić w podgrzewanym piekarniku 375 stopni F, przykrytym do ogrzania, około 30 minut. Odkryć i niech woda odparuje, i chrupać górę, 20 minut więcej. Podgrzać sos na średnim ogniu, aby ogrzać.
Paprykę podawać na gorąco z sosem na wierzchu, lub w kałuży pod papryką. Wierzch z pokruszoną fetą.