Pappardelle z sosem bolognese z fasoli

Pappardelle z sosem bolognese z fasoli
Pappardelle z sosem bolognese z fasoli może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 624 kalorie. Ten przepis służy 4. Na 2,44 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś łodygę selera, parmezan, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pappardelle Z Sosem Bolońskim, Pappardelle Z Sosem Bolońskim, oraz Domowe Pappardelle z sosem Bolognese.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w ciężkim dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodaj cebulę, marchew, seler, 2 łyżki natki pietruszki, czosnek, rozmaryn, tymianek i liść laurowy. Smażyć, aż warzywa zaczną brązowieć, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Liście LauroweLiście Laurowe
RozmarynRozmaryn
Pietruszka-naćPietruszka-nać
MarchewMarchew
SelerSeler
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
TymianekTymianek
3
Dodać koncentrat pomidorowy; wymieszać 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
4
Dodaj squash; wymieszać 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
5
Dodać pokrojone pomidory i całą fasolę; wymieszać 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
FasolaFasola
6
Dodać wino i dusić 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
7
Wymieszać w bulionie, śmietanie i zastrzeżonym soku pomidorowym. Dusić, aż sos zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu, o 20 protokół. Doprawić sosem do smaku solą i pieprzem. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Lekko schłodzić, następnie przykryć i schłodzić. Przewiń przed użyciem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok PomidorowySok Pomidorowy
BulionBulion
KremKrem
SOSSOS
8
Gotuj makaron w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż będzie miękki, ale nadal twardy do ugryzienia, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
9
Drenaż. Powrót makaron do tego samego garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
10
Dodaj sos; wrzucić na średnim ogniu, aż pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
11
Przenieść do dużej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
12
Posypać 1/2 szklanki sera i 1 łyżką natki pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SerSer
13
Podawać, przekazując Pozostałe 1 szklankę sera osobno.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer

Składniki

1całość do nabijania szynkicałość do nabijania szynki1581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweodsączone fasolki garbanzo w puszkachodsączone fasolki garbanzo w puszkach1581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweodsączona fasola z puszkiodsączona fasola z puszki28Pomidory po włosku w soku, odsączone (sok zastrzeżony), pomidory posiekanePomidory po włosku w soku, odsączone (sok zastrzeżony), pomidory posiekane1581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwefasola biała odsączona w puszkachfasola biała odsączona w puszkach1łyżka czerwony ocet winnymarchewka posiekanamarchewka posiekana1łyżka czerwony ocet winnyłodyga selera naciowego, posiekanałodyga selera naciowego, posiekana1Batoniki toffi Heath1 woreczek świeżego, umytego szpinaku1 woreczek świeżego, umytego szpinaku1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino1Batoniki toffi Heathrozmaryn mielony świeżyrozmaryn mielony świeży2ząbki czosnku, posiekaneząbki czosnku, posiekane23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana cebulaposiekana cebula2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.suszone pappardelle lub inne szerokie makarony, takie jak mafaldinesuszone pappardelle lub inne szerokie makarony, takie jak mafaldine1421 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1/2 szklanki startego parmezanu (około, podzielone1/2 szklanki startego parmezanu (około, podzielone33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaposiekana świeża pietruszka włoska, podzielonaposiekana świeża pietruszka włoska, podzielona23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1/2 szklanki orzeszków piniowych, prażonych1/2 szklanki orzeszków piniowych, prażonych23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaCytrynowy budyń błyskawicznyCytrynowy budyń błyskawiczny
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia23
Magazyn