Łosoś gotowany na parze z pikantnym sosem z Czarnej Fasoli

Łosoś gotowany na parze z pikantnym sosem z Czarnej Fasoli
Łosoś gotowany na parze z pikantnym sosem z czarnej fasoli może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 36g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 332 kalorie. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 4,58 zł za porcję. Jeśli masz skrobię kukurydzianą, olej sezamowy, zieloną cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Okoń morski na parze z sosem z czarnej fasoli, Okoń morski na parze z sosem z Czarnej Fasoli, oraz Ryba na parze z sosem z Czarnej Fasoli.

Instrukcje

1
Grzyby moczyć w gorącej wodzie 20 minut lub do miękkości; odcedzić i pokroić w cienkie paski.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
WodaWoda
2
Wytnij 3 (3/4 cala) Głębokie wzdłużne rozcięcia w każdym filecie.
3
Połącz skrobię kukurydzianą, sól i pieprz; posypać rybą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
PieprzPieprz
RybyRyby
SólSól
4
Odstawić na 10 minut. Nadziewamy paski grzybowe i zieloną cebulę w plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
GrzybyGrzyby
5
Umieść rybę na 9-calowym talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
6
Połącz sake z pozostałymi składnikami; zalej rybą.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
7
Umieść bambusowy kosz na parowiec w dużym woku i dodaj wodę do woka na głębokość 1 1/2 cala poniżej kosza. Doprowadzić wodę do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
8
Umieść Pie płyta w dolnej części kosza parowca; przykryć i gotować 8 minut lub aż ryby płatki łatwo testowane widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
9
Nuta wina: w tym daniu słodka ziemistość grzybów i sosu z czarnej fasoli, a także smak łososia stanowią doskonały kontrapunkt dla ziemistych smaków i jedwabistej konsystencji dobrego pinot noir. Spróbuj Sebastiani pinot noir 2002 (Russian River Valley, Kalifornia), $23, z leśnymi aromatami ziemi, suszonymi liśćmi i podkładem, a także uwodzicielskimi smakami suszonych wiśni, mokki i wanilii. - Karen MacNeil
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Z Czarnej FasoliSos Z Czarnej Fasoli
Wiśnie SuszoneWiśnie Suszone
WinoWino
GrzybyGrzyby
WaniliaWanilia
łosośłosoś
MochaMocha

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować GEN5 Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 9 dolarów za butelkę.
GEN5 Chardonnay
GEN5 Chardonnay
Bardzo przyjazny Chardonnay, z soczystymi tropikalnymi owocami, nutą kremowości i długim, jasnym wykończeniem. Przez pięć pokoleń nasza rodzina mieszkała i pracowała na naszej ziemi w Lodi w Kalifornii, zawsze starając się pozostawić ziemię w lepszym stanie na następne latapokolenia.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia55
Magazyn