Papadzules

Papadzules
Papadzules może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 124 kalorie, 7G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka ugotowanych na twardo jaj, pestek dyni, skąpej łyżeczki soli morskiej i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Papadzules From ' Yucatán.

Instrukcje

1
Przygotuj rozgrzane, nie gorące, serwujące danie lub rozgrzane pojedyncze potrawy.
2
Umieść wodę, epazote i sól na małej patelni i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
EpazoteEpazote
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Rozłóż nasiona dyni w cienkiej warstwie na dnie dużej patelni i podgrzewaj delikatnie na małym ogniu, obracając je od czasu do czasu. Nasiona będą pęcznieć, ale uważaj, aby nie stały się nawet lekko złote lub sos straci świeży zielony kolor. Możesz mieć pod ręką pokrywkę, ponieważ często niektóre nasiona zaczynają wyskakiwać z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona DyniNasiona Dyni
SOSSOS
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Rozłóż nasiona na metalowej tacy, aby całkowicie ostygły przed szlifowaniem, aby uniknąć zatarcia ostrzy z lotnym olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
NasionaNasiona
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
5
Za pomocą elektrycznego młynka do kawy/przypraw, zmiel porcję nasion na raz do lekko teksturowanej konsystencji, 5 do 6 sekund. Jeśli nasiona są zbyt drobno zmielone, trudniej będzie wyodrębnić olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
EkstraktEkstrakt
KawaKawa
NasionaNasiona
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
6
Przygotuj małą szklaną miskę na olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Umieść zmielone nasiona na talerzu, który ma lekki grzbiet wokół krawędzi. Odmierz 1/4 szklanki (63 ml) bulionu epazote i stopniowo posypuj go — nie, na miłość boską, wylej całą masę — na nasiona i pracuj rękami, najpierw po włączeniu automatycznego odbierania telefonu. Stopniowo dodawać płyn, aż do uzyskania kruchej, ale spójnej pasty.
Składniki, których będziesz potrzebować
EpazoteEpazote
BulionBulion
NasionaNasiona
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
8
Przechyl płytkę trochę na jedną stronę i umieść złożoną tkaninę pod spodem, aby utrzymać ją w tej pozycji. Zacznij wyciskać pastę, a zobaczysz, że krople oleju zaczną się wyciągać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
9
Dodaj trochę więcej ciepłego płynu w razie potrzeby-prawdopodobnie nie będziesz potrzebował całej ilości-i wyciskaj, aż zbierzesz prawie 4 łyżki ciemnozielonego oleju. (Jest to czysta witamina E i świetna dla rąk.) Pokruszyć pastę w słoiku blendera, dodać pozostały napinany bulion epazote, w razie potrzeby i zmiksować na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
EpazoteEpazote
BulionBulion
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
10
Przenieś sos na patelnię i ogrzej przez najniższy możliwy ogień, mieszając prawie stale, ponieważ zawartość skrobi w nasionach zaczyna pęcznieć, a cząstki mają tendencję do koagulacji na dnie patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Jedną z ciepłych tortilli zanurz w sosie: należy ją lekko przykryć. Jeśli sos jest zbyt gęsty, rozcieńczyć go odrobiną dodatkowej ciepłej wody. Pracuj tak szybko, jak to możliwe, zanurzając każdą tortillę w sosie, trzymając ją szczypcami, ale podtrzymując ją szpatułką, aby nie zostać z odrobiną złamanej tortilli w szczypcach.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
SzczypceSzczypce
12
Posypać posiekanym jajkiem jedną trzecią tortilli, zwinąć i umieścić na rozgrzanym naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
RolkaRolka
JajkoJajko
13
Gdy wszystkie papadzules są złożone, wlać pozostały sos na nich. (Jeśli sos zgęstniał i stał się ziarnisty, włóż go z powrotem do blendera z odrobiną dodatkowej ciepłej wody i zmiksuj na gładką masę.) Teraz polać sosem pomidorowym i posypać posiekanymi białkami i żółtkami. Udekoruj opcjonalną epazote. Na koniec łyżka w małych kałamarnicach oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos PomidorowySos Pomidorowy
Białka JajBiałka Jaj
EpazoteEpazote
SOSSOS
WodaWoda
żółtko Jajażółtko Jaja
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
14
Podawać natychmiast, albo olej zatonie z powrotem do sosu i cała ta praca będzie na nic! Oczywiście bardziej kolorowe i atrakcyjne jest podawanie papadzules razem na jednym naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
15
Z Mojej Kuchni Meksykańskiej
16
Clarkson Potter
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia4
Magazyn