Panna Cotta ze świeżymi jagodami
Panna Cotta ze świeżymi jagodami może być tylko deserem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 75 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 238 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Mieszanka ekstraktu z wanilii, jagód, żelatyny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Panna Cotta ze świeżymi jagodami, Cytrynowa Panna Cotta ze świeżymi jagodami, oraz Cytrynowa Panna Cotta z jagodami.
Instrukcje
Posypać żelatynę na 1 szklankę pełnego mleka w małym rondlu; odstawić 10 protokół. Gotować na średnim ogniu 5 minut lub do rozpuszczenia żelatyny, stale mieszając trzepaczką. Zwiększyć ciepło do średniego, dodać cukier i cynamon; gotować, ciągle mieszając, aż cukier się rozpuści, około 2 minut.
Wyjąć z ognia; stopniowo mieszać w pozostałej 1 szklance pełnego mleka, 1 szklance słodzonego mleka skondensowanego, wanilii i ekstraktu migdałowego.
Wlać 1/2 szklanki panna cotta do każdej z 6 szklanek; przykryć i schłodzić przez noc.
Łyżka około 1 łyżki borówek i około 1 łyżka malin na każdej porcji.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 5 minut przed podaniem.
Panna cotta (PAHN-nah KOH-tah), czyli "gotowana śmietana", to tradycyjnie formowany i schłodzony deser, który jest popularny w całych Włoszech.