Panna Cotta z sosem truskawkowo-Vin Santo

Panna Cotta z sosem truskawkowo-Vin Santo
Przepis Panna Cotta z sosem truskawkowo-Vin Santo jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 654 kalorie, 8G białka, oraz 60 g tłuszczu każdy. Na 2,63 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Świetnie sprawdza się jako deser. Udaj się do sklepu i odbierz śmietanę do bicia, żelatynę, miód z kwiatu pomarańczy i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Waniliowa Panna Cotta z sosem truskawkowym, Panna Cotta Ze Świeżym Sosem Truskawkowym, oraz Ww Panna Cotta z sosem truskawkowym i orzeszkami piniowymi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wlać 1/4 szklanki wody do metalowej miski; posypać żelatyną.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Odstawić, aż żelatyna zmięknie, około 10 minut. Ustawić miskę w rondlu gotującej się wody. Mieszaj, aż żelatyna się rozpuści, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Śmietanę, cukier, miód i wanilię połączyć w dużym rondlu. Doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
KremKrem
MiódMiód
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Zdjąć z ognia.
5
Dodać mieszaninę żelatyny i Vin Santo; ubijać aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Vin SantoVin Santo
żelatynażelatyna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Podzielić 2 szklanki orzechów pinii wśród dziesięciu 3/4 szklanki budyniu filiżanek. Śmietanę podzielić na filiżanki. Wyluzuj przez noc. Ustaw filiżanki w małej misce z ciepłą wodą, aby poluzować panna cotta, o 20 sekund każdy. Uruchom mały nóż między panna cotta i budyń kubki. Odwróć panna cotta na talerze. SOS łyżeczkowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
BudyńBudyń
KremKrem
SOSSOS
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Posypać dodatkowymi orzeszkami piniowymi; podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
8
* Włoskie wino deserowe dostępne w niektórych sklepach monopolowych i sklepach z artykułami spożywczymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino DeseroweWino Deserowe
AlkoholAlkohol

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Antinori Badian a Passignano Chianti Classico Gran Selezione z 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione
Antinori Badia A Passignano Chianti Classico Gran Selezione
Intensywna rubinowa czerwień w Kolorze, wino pokazuje aromaty zarówno owoców, jak i typowe odczucia dębu, które łączą się harmonijnie i oferują również nuty balsamiczne i grafitowe na nosie. Podniebienie jest bogate, z elastycznymi i zrównoważonymi taninami wraz z żywą świeżością typową dla Sangiovese. Wykończenie i posmak są godne uwagi i powtarzają nuty owoców jagodowych, które najpierw poczuły się na nosie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia9
Magazyn