Panna Cotta Brain z glazurą żurawinową
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj mózgu Panna Cotta z glazurą żurawinową. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.82 za porcję. Jedna porcja zawiera 504 kalorie, 25g białka, oraz 26g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz bourbon, sól, śmietanę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Upiorna Panna Cotta z sosem upiornym (Panna Cotta z sosem żurawinowo-pomarańczowym), Żurawinowa Panna Cotta, oraz Vanillan i żurawina Panna Cotta Parfaits dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Połącz 1 puszkę odparowanego mleka z czterema opakowaniami żelatyny i kwitnij przez pięć minut.
W rondlu o grubym dnie zagotuj pozostałe mleko i śmietanę. Wymieszać z cukrem, wanilią, solą i bourbonem (opcjonalnie).
Połącz tę mieszaninę z mieszaniną żelatyny i mieszaj, aż wszystkie ciała Stałe się rozpuszczą.
Usuń fasolę wanilii i wlej mieszaninę do formy mózgu o sześciu filiżankach. Przechowywać w lodówce na noc, aby w pełni ustawić.
Do glazury połącz pozostałą żelatynę z pół szklanki soku żurawinowego. Doprowadzić Pozostałe 1 1/2 szklanki soku do wrzenia i wymieszać do mieszaniny żelatyny do rozpuszczenia wszelkich ciał stałych.
Wlać do butelki do wyciskania i pozostawić w temperaturze pokojowej do momentu ustawienia mózgu panna cotta.
Rozpakuj pannę cottę i zalej ją szkliwem. Glazura zostanie natychmiast skonfigurowana.