Panna Cotta Brain z glazurą żurawinową

Panna Cotta Brain z glazurą żurawinową
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj mózgu Panna Cotta z glazurą żurawinową. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.82 za porcję. Jedna porcja zawiera 504 kalorie, 25g białka, oraz 26g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz bourbon, sól, śmietanę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Upiorna Panna Cotta z sosem upiornym (Panna Cotta z sosem żurawinowo-pomarańczowym), Żurawinowa Panna Cotta, oraz Vanillan i żurawina Panna Cotta Parfaits dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Połącz 1 puszkę odparowanego mleka z czterema opakowaniami żelatyny i kwitnij przez pięć minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko OdparowaneMleko Odparowane
żelatynażelatyna
3
W rondlu o grubym dnie zagotuj pozostałe mleko i śmietanę. Wymieszać z cukrem, wanilią, solą i bourbonem (opcjonalnie).
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
Krem CiężkiKrem Ciężki
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
CukierCukier
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Połącz tę mieszaninę z mieszaniną żelatyny i mieszaj, aż wszystkie ciała Stałe się rozpuszczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
5
Usuń fasolę wanilii i wlej mieszaninę do formy mózgu o sześciu filiżankach. Przechowywać w lodówce na noc, aby w pełni ustawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
6
Do glazury połącz pozostałą żelatynę z pół szklanki soku żurawinowego. Doprowadzić Pozostałe 1 1/2 szklanki soku do wrzenia i wymieszać do mieszaniny żelatyny do rozpuszczenia wszelkich ciał stałych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok żurawinowySok żurawinowy
żelatynażelatyna
GlazuraGlazura
SokSok
7
Wlać do butelki do wyciskania i pozostawić w temperaturze pokojowej do momentu ustawienia mózgu panna cotta.
8
Rozpakuj pannę cottę i zalej ją szkliwem. Glazura zostanie natychmiast skonfigurowana.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura

Wyposażenie

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Piccini Chianti Classico z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Piccini Chianti Classico
Piccini Chianti Classico
Skomplikowany i uporczywy nos wypełniony nutami wiśni i dzikich jagód. Podniebienie jest dobrze skonstruowane, eleganckie, okrągłe i gładkie z owocowymi nutami i miękkimi taninami i długim wykończeniem. Idealne połączenie do grillowanego czerwonego mięsa i makaronu al ragu. Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Merlot
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Magazyn