Panfried Sea Bass with Harissa & Rose
Panfried Sea Bass z Harissą i różą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 2 i kosztuje 7,52 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 593 kalorie, 62g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz ml octu winnego, pastę harissa, ml wody i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczone przegrzebki morskie z chrupiącą polewą bezglutenową, Panfried Pressed Poussins, oraz Twoja Podstawowa Ryba Panfried dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej miseczce wymieszać pastę harissa, zmielony kminek i 1/2 łyżeczki soli. Przetrzyj pastę na filety rybne i pozostaw do marynowania na 2 godziny w lodówce.
Filety odkurzyć odrobiną mąki i wytrząsnąć nadmiar.
Rozgrzać oliwę na szerokiej patelni na średnim ogniu i smażyć filety przez 2 minuty z każdej strony. Może być to konieczne w dwóch partiach. Rybę odstawić na bok, na patelni zostawić olej i dodać cebulę. Mieszać jak gotować przez około 8 minut, aż cebula będzie złoty.
Dodaj pozostałą harissę, ocet, cynamon, 1/2 łyżeczki soli i dużo czarnego pieprzu.
Wlać wodę, obniżyć ogień i niech sos gotować delikatnie przez 10 do 15 minut, aż dość gęsty.
Dodaj miód i wodę różaną do patelni wraz z porzeczkami, jeśli używasz, i gotuj delikatnie przez kilka minut. Posmakuj i dostosuj przyprawę, a następnie zwróć filety rybne na patelnię; możesz je lekko nałożyć, jeśli nie pasują. Łyżka sosu nad rybą i pozostawić je do ogrzania się w sosie na wolnym ogniu przez 3 minuty; może trzeba dodać kilka łyżek wody, jeśli sos jest bardzo gęsty.
Podawać na ciepło w temperaturze pokojowej, posypane kolendry, Jeśli za pomocą, i płatki róży.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Seabass w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Motłoch Pinot Gris z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Rabble Pinot Gris]()
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.