Panfried Sea Bass with Harissa & Rose

Panfried Sea Bass with Harissa & Rose
Panfried Sea Bass z Harissą i różą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 2 i kosztuje 7,52 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 593 kalorie, 62g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz ml octu winnego, pastę harissa, ml wody i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczone przegrzebki morskie z chrupiącą polewą bezglutenową, Panfried Pressed Poussins, oraz Twoja Podstawowa Ryba Panfried dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Najpierw marynuj rybę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
2
W małej miseczce wymieszać pastę harissa, zmielony kminek i 1/2 łyżeczki soli. Przetrzyj pastę na filety rybne i pozostaw do marynowania na 2 godziny w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety RybneFilety Rybne
Kminek MielonyKminek Mielony
HarissaHarissa
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Filety odkurzyć odrobiną mąki i wytrząsnąć nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
4
Rozgrzać oliwę na szerokiej patelni na średnim ogniu i smażyć filety przez 2 minuty z każdej strony. Może być to konieczne w dwóch partiach. Rybę odstawić na bok, na patelni zostawić olej i dodać cebulę. Mieszać jak gotować przez około 8 minut, aż cebula będzie złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Dodaj pozostałą harissę, ocet, cynamon, 1/2 łyżeczki soli i dużo czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
HarissaHarissa
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
6
Wlać wodę, obniżyć ogień i niech sos gotować delikatnie przez 10 do 15 minut, aż dość gęsty.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
7
Dodaj miód i wodę różaną do patelni wraz z porzeczkami, jeśli używasz, i gotuj delikatnie przez kilka minut. Posmakuj i dostosuj przyprawę, a następnie zwróć filety rybne na patelnię; możesz je lekko nałożyć, jeśli nie pasują. Łyżka sosu nad rybą i pozostawić je do ogrzania się w sosie na wolnym ogniu przez 3 minuty; może trzeba dodać kilka łyżek wody, jeśli sos jest bardzo gęsty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Woda RóżanaWoda Różana
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
PorzeczkiPorzeczki
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
8
Podawać na ciepło w temperaturze pokojowej, posypane kolendry, Jeśli za pomocą, i płatki róży.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Seabass w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Motłoch Pinot Gris z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Rabble Pinot Gris
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia48
Magazyn