Panettone
Ten wegetariański przepis służy 16 i kosztuje 64 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 274 kalorie, 6G białka, oraz 8G tłuszczu. Jeśli masz sól, jajka, złote rodzynki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 75 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Panettone, Panettone, oraz Panettone dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na wolnym ogniu rodzynki w Marsali w małym rondlu 2 minuty.
Wyjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
W międzyczasie wymieszaj ciepłe mleko i 2 łyżeczki cukru w misce miksera.
Posypać drożdże na mieszaninie i odstawić do pienienia, o 5 protokół. (Jeśli drożdże nie pienią się, Odrzuć i zacznij od nowa z nowymi drożdżami.)
Dodać 1/4 szklanki mąki i ubić na średniej prędkości, aż do połączenia.
Dodać całe jajka, żółtko, skórkę, sok z cytryny, sól i pozostałe 2/3 szklanki cukru i ubić, aż się włączy. Zmniejszyć prędkość do niskiej, następnie wymieszać w pozostałych 3 szklanki mąki, 1/2 szklanki na raz. Zwiększ prędkość do średniej wysokości, a następnie stopniowo ubijaj masło, kilka kawałków na raz i nadal ubijaj, aż ciasto będzie błyszczące i utworzy nici od wiosła do miski, 4 do 6 minut. (Ciasto będzie bardzo miękkie i lepkie.)
Odcedzić rodzynki, odrzucając Marsala, następnie dodać do ciasta wraz z kandyzowanym cytronem i wymieszać z małą prędkością, aż do włączenia.
Zeskrobać ciasto do lekko naoliwionej miski i przykryć miskę folią.
Pozostawić ciasto do wyrośnięcia w miejscu wolnym od przeciągów w ciepłej temperaturze pokojowej, aż podwoi się luzem, 2 do 3 godzin.
Podczas gdy ciasto rośnie, obficie maślane puszki z kawą i dno linii i bok każdego z pergaminem (użyj okrągłego na dole i prostokąta na boku).
Rozwałkować ciasto lekko posypanymi mąką rękami i obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię. Podziel ciasto na pół i zgarnij 1 połowę do każdej puszki, delikatnie naciskając, aby usunąć pęcherzyki powietrza. Luźno przykryj puszki lekko masłem foliowym.
Pozostawić ciasto do wyrośnięcia w miejscu wolnym od przeciągów w ciepłej temperaturze pokojowej, aż ciasto osiągnie szczyt puszek, 2 do 3 godzin. (Alternatywnie, pozostawić ciasto do wyrośnięcia w lodówce 8 do 12 godzin; doprowadzić do temperatury pokojowej, 3 do 4 godzin, przed pieczeniem.)
Umieść stojak piekarnika w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 191°.
Ubij żółtko i wodę i lekko umyj wierzch ciasta umyj jajkiem.
Piec, aż szczyty są głębokie złoty brąz i dna dźwięk puste po naciśnięciu (wyjąć z puszek pierwszy), 35 do 40 protokół. (Mocno thump DNA odwróconych puszek do usunięcia.)
Przenieść bochenki do stojaka i wyrzucić pergamin. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Panettone trzyma, szczelnie owinięty w folię, a następnie folię, zamrożony 3 tygodnie.