Panettone

Panettone
Ten wegetariański przepis służy 16 i kosztuje 64 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 274 kalorie, 6G białka, oraz 8G tłuszczu. Jeśli masz sól, jajka, złote rodzynki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 75 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Panettone, Panettone, oraz Panettone dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Na wolnym ogniu rodzynki w Marsali w małym rondlu 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, SchłodzonejCiężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, Schłodzonej
RodzynkiRodzynki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Wyjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
3
W międzyczasie wymieszaj ciepłe mleko i 2 łyżeczki cukru w misce miksera.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Posypać drożdże na mieszaninie i odstawić do pienienia, o 5 protokół. (Jeśli drożdże nie pienią się, Odrzuć i zacznij od nowa z nowymi drożdżami.)
Składniki, których będziesz potrzebować
DrożdżeDrożdże
5
Dodać 1/4 szklanki mąki i ubić na średniej prędkości, aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
6
Dodać całe jajka, żółtko, skórkę, sok z cytryny, sól i pozostałe 2/3 szklanki cukru i ubić, aż się włączy. Zmniejszyć prędkość do niskiej, następnie wymieszać w pozostałych 3 szklanki mąki, 1/2 szklanki na raz. Zwiększ prędkość do średniej wysokości, a następnie stopniowo ubijaj masło, kilka kawałków na raz i nadal ubijaj, aż ciasto będzie błyszczące i utworzy nici od wiosła do miski, 4 do 6 minut. (Ciasto będzie bardzo miękkie i lepkie.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
JajkoJajko
MasłoMasło
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Odcedzić rodzynki, odrzucając Marsala, następnie dodać do ciasta wraz z kandyzowanym cytronem i wymieszać z małą prędkością, aż do włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kandyzowany CytronKandyzowany Cytron
Ciężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, SchłodzonejCiężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, Schłodzonej
RodzynkiRodzynki
CiastoCiasto
8
Zeskrobać ciasto do lekko naoliwionej miski i przykryć miskę folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Pozostawić ciasto do wyrośnięcia w miejscu wolnym od przeciągów w ciepłej temperaturze pokojowej, aż podwoi się luzem, 2 do 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
10
Podczas gdy ciasto rośnie, obficie maślane puszki z kawą i dno linii i bok każdego z pergaminem (użyj okrągłego na dole i prostokąta na boku).
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
KawaKawa
CiastoCiasto
11
Rozwałkować ciasto lekko posypanymi mąką rękami i obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię. Podziel ciasto na pół i zgarnij 1 połowę do każdej puszki, delikatnie naciskając, aby usunąć pęcherzyki powietrza. Luźno przykryj puszki lekko masłem foliowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
PunchPunch
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
12
Pozostawić ciasto do wyrośnięcia w miejscu wolnym od przeciągów w ciepłej temperaturze pokojowej, aż ciasto osiągnie szczyt puszek, 2 do 3 godzin. (Alternatywnie, pozostawić ciasto do wyrośnięcia w lodówce 8 do 12 godzin; doprowadzić do temperatury pokojowej, 3 do 4 godzin, przed pieczeniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
1
Umieść stojak piekarnika w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Ubij żółtko i wodę i lekko umyj wierzch ciasta umyj jajkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
WodaWoda
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
3
Piec, aż szczyty są głębokie złoty brąz i dna dźwięk puste po naciśnięciu (wyjąć z puszek pierwszy), 35 do 40 protokół. (Mocno thump DNA odwróconych puszek do usunięcia.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Przenieść bochenki do stojaka i wyrzucić pergamin. Schłodzić do temperatury pokojowej.
1
Panettone trzyma, szczelnie owinięty w folię, a następnie folię, zamrożony 3 tygodnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
PanettonePanettone
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W75 hrs
Porcje16
Ocena Zdrowia2
Magazyn