Panelle z Tapenadą z oliwek (sycylijskie placki z mąki z ciecierzycy)
Panelle z Tapenadą z oliwek (sycylijskie placki z mąki z ciecierzycy) to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przystawka. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 273 kalorie, 9g białka, oraz 16G tłuszczu. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 11 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Mieszanka sardeli, oliwki kalamatan, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Rozmaryn Panelle (sycylijskie placki z ciecierzycy), Panelle (Placki Z Mąki Z Ciecierzycy ), oraz Sycylijska Tapenada z oliwek i wędzonych migdałów z " Di Bruno Bros. House of Cheese dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu ubij razem wodę i mąkę z ciecierzycy, aż do połączenia i uwolnienia grudek.
Ubić solą i pieprzem. Obróć ciepło na średnie. Mieszaj mieszaninę drewnianą łyżką, aż zgęstnieje do tej samej konsystencji co polenta, około 8 minut. Wymieszaj zioła i usuń z ognia.
Za pomocą szpatułki rozłóż ciasto na dnie blachy do pieczenia. Warstwa powinna mieć grubość około 1/4 cala.
Niech ciasto ostygnie do temperatury pokojowej.
W międzyczasie umieść oliwki, czosnek, kapary, anchois i sok z cytryny w robocie kuchennym. Pulsuj, aż oliwki zostaną drobno posiekane, około dziesięciu impulsów. Podczas pracy silnika dodaj oliwę z oliwek. Kontynuuj pulsowanie aż do prawie gładkiej, około dziesięciu sekund. Tapenade miarka do miski do serwowania.
Dekoruj natką pietruszki. Odstawić.
Gdy ciasto ostygnie, pokrój je na długie, cienkie Trójkąty.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Panele smażyć partiami, odwracając się raz. Panelle są zrobione, gdy nadmuchane i zwrócił złoty, około dwóch minut na stronie.
Podawać na gorąco z tapenadą.