Paneer (Twarożek)

Paneer (Twarożek)
Paneer (twarożek) może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury przystawki. Ten przepis służy 8. Na 74 grosze za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 294 kalorie, 15g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz gazę, ocet destylowany, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 25 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 10 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest solidne. Spróbuj Shahi Paneer-Indyjski twarożek w sosie pomidorowym-Paneer s, jak zrobić paneer lub twarożek / domowy paneer, oraz Twarożek Zielony chili i kolendra (paneer) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać mleko w ciężkim dnie garnka na średnim ogniu do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Zdjąć z ognia i dodać ocet. Wymieszaj kilka razy, aż twaróg oddzieli się od serwatki, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
3
Wyłożyć durszlak ściereczką z sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
DurszlakDurszlak
4
Wlać twaróg i serwatkę przez durszlak i odsączyć. Zawiń twarożek gazą i umieść ciężki garnek napełniony wodą na twarożku, aby nacisnąć i całkowicie odcedzić, około 2 godzin. Twaróg tworzy miękki dysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
DurszlakDurszlak
GarnekGarnek
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia17
Magazyn