Panang Curry Warzywne

Panang Curry Warzywne
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj curry z warzyw Panang. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 502 kalorie, 13g białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Na 2,64 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Udaj się do sklepu i odebrać orzeszki ziemne, sok z limonki, bulion warzywny, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Panang Curry, Panang Tofu Curry, oraz Panang Tofu Curry dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w dużym ciężkim szerokim garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
Dodaj szalotkę, pastę Curry Panang i imbir; mieszaj, aż szalotki zaczną mięknąć, 2-3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
3
Dodaj 1/3 szklanki mleka kokosowego; mieszać aż zbrązowieje, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
4
Dodaj pozostałe 2 szklanki mleka kokosowego, 1 1/2 szklanki wywar warzywny, liść limonki, i chiles; wymieszać, aby wymieszać, skrobanie się rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka Drobno Posiekana Do DekoracjiPietruszka Drobno Posiekana Do Dekoracji
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Liście LimonkiLiście Limonki
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
5
Dodaj kabocha squash do garnka, ustawić na bokach tak, aby wszystkie kawałki zmieścić w jednej warstwie. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż squash jest prawie miękkie, 15-20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kabocha SquashKabocha Squash
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
6
Wyjąć squash z garnka; wymieszać z kalafiorem, marchewką i papryką. Powrót squash do garnka, umieszczając na wierzchu warzyw; gotować, aż wszystkie warzywa będą miękkie, 10-15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
7
Przenieść squash na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
8
Wymieszaj koncentrat tamaryndowca, połowę bazylii, sos rybny i sok z limonki do garnka; dodaj tofu. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, około 2 minut, dodając więcej wywaru, jeśli jest zbyt gęsty. Doprawić do smaku solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta TamaryndowaPasta Tamaryndowa
Sos RybnySos Rybny
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
9
Curry podzielić między miseczki; top każdy z 1 klin squasha; posypać Pozostałe bazylii i orzeszków ziemnych na.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek BlanszowanyCzosnek Blanszowany
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
10
Curry podawać z gotowanym na parze ryżem jaśminowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż JaśminowyRyż Jaśminowy
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę

Składniki

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Nigl Freiheit Gruner Veltliner z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Nigl Freiheit Gruner Veltliner
Nigl Freiheit Gruner Veltliner
#48 Wine Spectator Top 100 2018Uroczy nos, aromaty żółtych jabłek, delikatny owocowy charakter, lekko lepka, żywa i ładnie zintegrowana kwasowość, idzie dobrze, pikantne i pikantne odcienie mineralne w wykończeniu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia42
Magazyn