Panang Curry Warzywne

Panang Curry Warzywne
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj curry z warzyw Panang. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 502 kalorie, 13g białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Na 2,64 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Udaj się do sklepu i odebrać orzeszki ziemne, sok z limonki, bulion warzywny, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Panang Curry, Panang Tofu Curry, oraz Panang Tofu Curry dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w dużym ciężkim szerokim garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Dodaj szalotkę, pastę Curry Panang i imbir; mieszaj, aż szalotki zaczną mięknąć, 2-3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
3
Dodaj 1/3 szklanki mleka kokosowego; mieszać aż zbrązowieje, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
4
Dodaj pozostałe 2 szklanki mleka kokosowego, 1 1/2 szklanki wywar warzywny, liść limonki, i chiles; wymieszać, aby wymieszać, skrobanie się rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka Drobno Posiekana Do DekoracjiPietruszka Drobno Posiekana Do Dekoracji
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Liście LimonkiLiście Limonki
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
5
Dodaj kabocha squash do garnka, ustawić na bokach tak, aby wszystkie kawałki zmieścić w jednej warstwie. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż squash jest prawie miękkie, 15-20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kabocha SquashKabocha Squash
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
6
Wyjąć squash z garnka; wymieszać z kalafiorem, marchewką i papryką. Powrót squash do garnka, umieszczając na wierzchu warzyw; gotować, aż wszystkie warzywa będą miękkie, 10-15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
7
Przenieść squash na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
8
Wymieszaj koncentrat tamaryndowca, połowę bazylii, sos rybny i sok z limonki do garnka; dodaj tofu. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, około 2 minut, dodając więcej wywaru, jeśli jest zbyt gęsty. Doprawić do smaku solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta TamaryndowaPasta Tamaryndowa
Sos RybnySos Rybny
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
9
Curry podzielić między miseczki; top każdy z 1 klin squasha; posypać Pozostałe bazylii i orzeszków ziemnych na.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Curry podawać z gotowanym na parze ryżem jaśminowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż JaśminowyRyż Jaśminowy
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę

Składniki

2suszone chiles de árbolsuszone chiles de árbol4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.marchew, obrane, pokroić na przekątnej w plastry 1/2marchew, obrane, pokroić na przekątnej w plastry 1/2"6801 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.mała główka kalafiora (około, rdzeniowa, podzielona na 1mała główka kalafiora (około, rdzeniowa, podzielona na 1" -2 " różyczki8krewetki i żyłkiRyż jaśminowy gotowany na parzeRyż jaśminowy gotowany na parze23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaPasta Curry PanangPasta Curry Panang23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calasos rybny (np. nam PLA lub nuoc nam)sos rybny (np. nam PLA lub nuoc nam)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno pokrojona świeża bazylia, podzielonadrobno pokrojona świeża bazylia, podzielona23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaposiekany obrany imbirposiekany obrany imbir2kilogramykabocha squash, pokrojony na 8 klinów, wysiewany lub 2 Acorn squash, ćwiartowany, wysiewanykabocha squash, pokrojony na 8 klinów, wysiewany lub 2 Acorn squash, ćwiartowany, wysiewany8liście limonki kaffir, świeże lub mrożoneliście limonki kaffir, świeże lub mrożone8krewetki i żyłkiSól koszernaSól koszerna12 łyżeczki czosnku w proszkuświeży sok z limonkiświeży sok z limonki591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekane orzeszki ziemneposiekane orzeszki ziemne2czerwona papryka, pokrojona w kwadraty 1/2czerwona papryka, pokrojona w kwadraty 1/2"2largesszalotka, cienko pokrojonaszalotka, cienko pokrojona591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepłynny koncentrat tamaryndowca lub 2 łyżki pasty tamaryndowca zmieszane z 2 łyżkami wodypłynny koncentrat tamaryndowca lub 2 łyżki pasty tamaryndowca zmieszane z 2 łyżkami wody3401 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.Opakowanie firmowe tofu, osuszone, poklepane na sucho, pokrojone w kostkę 1Opakowanie firmowe tofu, osuszone, poklepane na sucho, pokrojone w kostkę 1"5521 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweniesłodzone mleko kokosowe w puszkach, podzieloneniesłodzone mleko kokosowe w puszkach, podzielone23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(lub więcej) bulion warzywny(lub więcej) bulion warzywny

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Nigl Freiheit Gruner Veltliner z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Nigl Freiheit Gruner Veltliner
Nigl Freiheit Gruner Veltliner
#48 Wine Spectator Top 100 2018Uroczy nos, aromaty żółtych jabłek, delikatny owocowy charakter, lekko lepka, żywa i ładnie zintegrowana kwasowość, idzie dobrze, pikantne i pikantne odcienie mineralne w wykończeniu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia42
Magazyn