Pan-Seared Strip Steak

Pan-Seared Strip Steak
Pan-Seared Strip stek może być tylko danie główne szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 292 kalorie, 23G białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Na 2,63 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, masło, gałązki tymianku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Stek w paski z pieczarkami, Wietnamski Smażony Stek W Paski, oraz Pan Seared Strip Steak z musztardowym sosem śmietanowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Niech steki stać 30 minut w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
2
Steki posypać solą i pieprzem równomiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
StekStek
3
Podgrzać dużą patelnię żeliwną na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj steki na patelnię; gotować 3 protokół z każdej strony lub aż rumiane. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego; dodaj masło, tymianek i czosnek na patelnię. Ostrożnie Chwyć uchwyt patelni za pomocą rękawicy kuchennej lub złożonego ręcznika do naczyń. Przechyl patelnię w kierunku ciebie tak butter baseny; gotować 1 1/2 minut, fastrygowanie steki z masłem stale.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
StekStek
TymianekTymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
Piekarnik MittPiekarnik Mitt
PatelniaPatelnia
6
Wyjąć steki z patelni; przykryć luźno folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
7
Odstawić na 10 minut. Rezerwowa mieszanka masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
8
Stek pokroić ukośnie w poprzek ziarna na cienkie plasterki. Odrzuć tymianek i czosnek; łyżka reserved mieszaniny masła nad stekiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
ZiarnaZiarna
StekStek
TymianekTymianek

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Motłoch Merlot z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Rabble Merlot
Rabble Merlot
Czarna wiśnia, ciemna jagoda, słodowa czekolada z niuansowymi nutami francuskiego dębu wanilii i mokki. Eleganckie i wyrafinowane na podniebieniu z dużą ilością ciemnych owoców prowadzących do jedwabistego, miękkiego wykończenia.
TrudnośćTwardy
Gotowe W51 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia5
Magazyn