Pan Sautéed Tilapia z cytryną i Jalapeno
Pan Sautéed Tilapia z cytryną i Jalapeno jest bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 393 kalorie, 34g białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis służy 2 i kosztuje $3.27 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka tilapii, cytryny, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zdrowe Arkusze Pan Tilapian i warzywa + posiłek-Prep, Jalapeño Popper Sheet Pan Chicken, oraz Jalapeno czosnek Tilapia Johnny Carino ' s dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodaj do garnka najostrzejszą ilość oleju, naprawdę wystarczająco, aby zślizgnąć dno.
Paprykę przekładamy na stosunkowo gorącą patelnię. Zacznij od ściętej strony w dół. W ten sposób, gdy gotują, będą nieco spłaszczyć. Więc po odwróceniu ich więcej powierzchni pepperâ € ™S wejdzie w kontakt z patelni.
Zdobądź je dobre i brązowe po obu stronach, ale nie gotuj ich zbyt długo. Chcesz, aby pozostała w nich odrobina chrupkości, aby nie rozproszyć całej ich ognistej dobroci.
Wyjmij je na talerz, ale trzymaj pod ręką.
Posolić obie strony filetów i odkurzyć je niewielką ilością Wondry. Roztop jedną lub dwie łyżki masła na tej samej patelni. Gdy masło staje się spienione, ale jeszcze nie brązowe, dodaj rybę do patelni. Gotować przez 1 ½ minuty. Odwróć filety. Zwróć jalapenos na patelnię.
Dodać plasterki cytryny i gotować kolejny 1 do 2 protokół. Można deglaze patelni z odrobiną białego wina po usunięciu wszystkiego na szybki sos opcjonalny.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Tilapia bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować St. Michael-Eppan Anger Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 23 dolarów za butelkę.
![Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio]()
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.