Paluszki Ziemniaczane Ze Szczypiorkiem Crème Fraîche I Wędzone
Palcówki ziemniaczane ze szczypiorkiem Crème Fraîche i wędzone mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 171 kalorii. Na 1,92 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis z finecooking.com ma 58 fanów. Mieszanka crème fraîche, skórka cytrynowa, szczypiorek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kalafior z Chipotle Crème Fraîche, Talerze Ziemniaczane Z Wędzonym Łososiem I Creme Fraiche, oraz Placki Ziemniaczane Z Wędzonym Pstrągiem I Creme Fraiche dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 191°. linia obramowane blachy do pieczenia z nonstick wkładkę do pieczenia lub pergamin. Używając mandoliny lub ostrego noża, pokrój ziemniaki wzdłuż na plastry o grubości 1/16 cala. Namoczyć 40 najpiękniejszych, najbardziej nawet plastry w dużej misce z zimną wodą, aż giętkie, o 20 protokół.
Ziemniaki odcedzić i osuszyć papierowymi ręcznikami.
Umieść je w średniej misce i wymieszać z olejem, 1 łyżeczka. sól, and1 / 2 tsp. pepper. Wachlarzuj 10 plastrów ziemniaków w 6-calowe koło (jak kwiat) na przygotowanym arkuszu. Powtórz z pozostałymi plastrami ziemniaka, aby wykonać 4 pojedyncze okręgi. Przykryj ziemniaki pergaminem i ustaw kolejną blachę do pieczenia na górze, aby ziemniaki były płaskie.
Piec do miękkości, o 15 protokół.
Usuń górną blachę do pieczenia i pergamin i nadal gotować, aż chrupiące i rumiane, 15 do 20 protokół więcej. Tymczasem, w małej misce, ubić crme frache, 1-1 / 2 Tbs. ze szczypiorku, Skórka z cytryny, 1/8 łyżeczki. sól i 1/4 łyżeczki. pepper. Ostrożnie przenieść ziemniaki na poszczególne talerze.
Ułóż jeden plasterek pstrąga na ziemniaczanym kole.
Dodać łyżkę crme frache, następnie kolejny plasterek pstrąga, kolejny łyżkę crme frache i ostatni plasterek pstrąga. Udekoruj pozostałym szczypiorkiem i odrobiną pieprzu. Powtórz z pozostałymi galettami, pstrągiem, crme frache, szczypiorkiem i pieprzem.
10, Tłuszcz Jednonienasycony
Oceń ten przepis i zobacz opinie
10, Tłuszcz Wielonienasycony