Paluszki kukurydziane (Sorullos de Maiz)
Paluszki kukurydziane (Sorullos de Maiz) mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 304 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje 71 centów za porcję. 36 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Mieszanka cukru, mąki kukurydzianej, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 22%. Podobne przepisy to Chicha de Maíz (napój kukurydziany), Maja Blanca Maiz (Pudding Kukurydziany), oraz Sałatka z fasoli i kukurydzy (Ensalada de Frijol y Maiz).
Instrukcje
Mieszaj mąkę kukurydzianą, cukier, sól i wodę razem w misce do mieszania, aż ciasto uformuje się. Odstawić do ostygnięcia na 10 minut. Gdy ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, umieścić łyżkę ciasta w dłoni; zrobić depresję w środku. Złóż pół plasterka amerykańskiego sera do wad i umieść w otworze. Łyżka trochę więcej ciasta overtop; zwijać patyk kukurydzy w kształcie kiełbasy, upewniając się, że ser nie jest odsłonięty. Powtórzyć z pozostałym ciastem i serem.
Rozgrzać olej w dużej patelni do 375 stopni F (190 stopni C).
Paluszki kukurydziane gotować w gorącym oleju, aż zmienią kolor na złoty i unoszą się na wierzchu oleju, około 4 minut na stronę.
Przed podaniem osuszyć na wyłożonym ręcznikiem papierowym talerzu.