Paella Valenciana

Paella Valenciana
Przepis Paella Valencianan jest gotowy w około 1 godzinę i 15 minut i zdecydowanie jest ogromnym jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny opcja dla miłośników europejskiej żywności. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.0 za porcję. To danie główne ma 632 kalorie, 47g białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. Mieszanka pomidorów, pieprzu, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać szafran, można śledzić to danie główne z Kremowy jogurt szafranowy jako deser. 3 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Paellan A La Valenciana, Paella Valenciana, oraz Paella Valenciana.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. na patelni paella rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż wieprzowinę i kurczaka, aż będzie złoty. Następnie dodaj czosnek, liść laurowy, cebulę i zielony pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Saute aż cebula są przezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Dodaj białe wino, pomidor, szafran, sól i pieprz. Doprowadzić do wrzenia na 3 minuty. Następnie dodać ryż i wywar z kurczaka i doprowadzić do wrzenia. Następnie dodać owoce morza i przykryć paellę i piec w piekarniku w temperaturze 350 stopni przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Piersi Bażanta Jeśli)Piersi Bażanta Jeśli)
SzafranSzafran
Cukinia, Nieobrana I PosiekanaCukinia, Nieobrana I Posiekana
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
4
Dekoruj groszkiem, pieprzem, szparagami i cytryną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Cienko Pokrojona Papryka Pimento Lub Pieczona Czerwona PaprykaCienko Pokrojona Papryka Pimento Lub Pieczona Czerwona Papryka
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone

Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache

Tempranillo, Albarino i Grenache to moje najlepsze propozycje dla hiszpańskiego. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Jedno wino, którego możesz spróbować to Tridente Tridente Tempranillo. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
Tridente Tridente Tempranillo
Tridente Tridente Tempranillo
15 miesięcy w beczce, 8 miesięcy w butelce. Produkowane ze starożytnych winnic wazoznawczych do 110 lat, fermentowane w zbiornikach ze stali nierdzewnej, a następnie starzone 15 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. To Głębokie fioletowe wina mają nuty pikantnego dębu, grafitu i balsamicznego. Smaki są gęsto owocowe z creme de cassis utrzymujące się przez utrzymujące się wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia46
Magazyn