Przepis Paella Valencianan jest gotowy w około 1 godzinę i 15 minut i zdecydowanie jest ogromnym jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny opcja dla miłośników europejskiej żywności. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.0 za porcję. To danie główne ma 632 kalorie, 47g białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. Mieszanka pomidorów, pieprzu, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać szafran, można śledzić to danie główne z Kremowy jogurt szafranowy jako deser. 3 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Paellan A La Valenciana, Paella Valenciana, oraz Paella Valenciana.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. na patelni paella rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż wieprzowinę i kurczaka, aż będzie złoty. Następnie dodaj czosnek, liść laurowy, cebulę i zielony pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Pokrojonego W Kostkę Chleba Owsianego Z Poprzedniego Dnia
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Słonina Wieprzowa
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, Obrane
2
Saute aż cebula są przezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Dodaj białe wino, pomidor, szafran, sól i pieprz. Doprowadzić do wrzenia na 3 minuty. Następnie dodać ryż i wywar z kurczaka i doprowadzić do wrzenia. Następnie dodać owoce morza i przykryć paellę i piec w piekarniku w temperaturze 350 stopni przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)
Piersi Bażanta Jeśli)
Szafran
Cukinia, Nieobrana I Posiekana
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
Dekoruj groszkiem, pieprzem, szparagami i cytryną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin Cytrynowy
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Cienko Pokrojona Papryka Pimento Lub Pieczona Czerwona Papryka
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Tempranillo, Albarino i Grenache to moje najlepsze propozycje dla hiszpańskiego. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Jedno wino, którego możesz spróbować to Tridente Tridente Tempranillo. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
Tridente Tridente Tempranillo
15 miesięcy w beczce, 8 miesięcy w butelce. Produkowane ze starożytnych winnic wazoznawczych do 110 lat, fermentowane w zbiornikach ze stali nierdzewnej, a następnie starzone 15 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. To Głębokie fioletowe wina mają nuty pikantnego dębu, grafitu i balsamicznego. Smaki są gęsto owocowe z creme de cassis utrzymujące się przez utrzymujące się wykończenie.