Pad Thai z krewetkami
Pad Thai z krewetkami to Azjatyckie danie główne. Ten przepis służy 2 i kosztuje $2.4 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 744 kalorie, 36g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. 220 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis z BBC Good Food wymaga sosu rybnego, oleju roślinnego, jaj i klinów wapiennych. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 57%. Podobne przepisy to Jak Zrobić Pad Thai (Wegetariańskie Pad Thai ), Pad Phai (Alias Pad Thai Pie), oraz Vegan Pad Thai z sosem Thai Peanut.
Instrukcje
Makaron gotujemy w osolonej wodzie przez 3 minuty, aż będzie miękki.
Odcedzić i spłukać w zimnej wodzie. Aby zrobić sos, wymieszać wszystkie składniki razem w małej misce.
Podgrzać wok z połową oleju.
Dodaj krewetki i dymkę i gotuj, szybko mieszając, przez 1 min lub aż krewetki staną się różowe. Naciśnij na bok i dodaj pozostały olej.
Dodaj jajko i odstawić na 30 sekund, a następnie scramble aż gotowane.
Dodaj makaron i sos, i gotować, ciągle mieszając, przez 3 min lub aż wszystko jest gorące.
Makaron podajemy z posypanymi na wierzch orzeszkami ziemnymi i kolendrą oraz klinami limonki do wyciskania.