P. R. Pernil jest bezglutenowe i wegańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 1834 kalorii, 73g białka, oraz 37 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $4.42 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 13 godzin i 25 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sok pomarańczowy, ocet, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pernil Asado, Wieprzowina Pieczona W Czosnku (Pernil), oraz Kubańska Pieczona Noga Wieprzowa: Pernil dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
W dużej misce połącz 1/4 szklanki soku pomarańczowego z octem, oliwą z oliwek, czosnkiem, pieprzem cayenne, oregano, kminkiem, ancho chili w proszku, czarnym pieprzem i 1 łyżeczką soli, aby utworzyć pastę. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Cayenne
Pieprz Czarny
Sok Pomarańczowy
Oliwa Z Oliwek
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Ocet
Czosnek
Kminek
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I Smażenia
3
Umyć łopatkę wieprzową i osuszyć mięso papierowym ręcznikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
4
Połóż ramię, grubą stronę do góry, na desce do krojenia. Pozostawiając tłuszcz w jednym kawałku i przymocowany na 1 końcu, użyj noża, aby usunąć warstwę tłuszczu z ramienia, otwierając ją jak książkę, aby odsłonić mięso. Następnie użyj noża, aby wbić 1-calowe głębokie otwory w mięso ze wszystkich stron. Pocierać pastę przyprawową wokół ramienia, pracując w nakłucia. Przywróć tłuszcz do pierwotnej pozycji. Score tłuszczu z ukośnych cięć i posypać pozostałą sól po obu stronach tłuszczu. Owinąć ramię szczelnie w folię i przechowywać w lodówce przez 8 godzin lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Przyprawowa
Mięso
Sól
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
Folia Foliowa
Nóż
5
Wyjmij wieprzowinę z lodówki na godzinę przed rozpoczęciem gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina
6
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
7
Pozostałą ilość soku pomarańczowego wlać do patelni. Odwiń wieprzowinę z plastiku i włóż ją do patelni, tłuszczu do góry. Piecz, odkryte, przez 30 minut, a następnie obniżyć temperaturę piekarnika do 300 stopni F. piecz przez 3 godziny i 45 minut dłużej. Jeśli sok pomarańczowy wyschnie podczas gotowania, dodaj więcej soku lub wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Pomarańczowy
Sok
Woda
Wieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Piekarnik
8
Podawać, gdy wewnętrzna temperatura wieprzowiny osiągnie 185 stopni F na termometrze natychmiastowego odczytu. Mięso powinno odciągnąć się ukłuciem widelca, a skóra jest chrupiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
Wieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
9
Wyjmij mięso z piekarnika na deskę do krojenia i pozostaw na 20 minut, pod namiotem z folii aluminiowej, przed podaniem. Mięso pokroić, ułożyć na półmisku i podawać.