P. R. Pernil

P. R. Pernil
P. R. Pernil jest bezglutenowe i wegańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 1834 kalorii, 73g białka, oraz 37 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $4.42 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 13 godzin i 25 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sok pomarańczowy, ocet, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pernil Asado, Wieprzowina Pieczona W Czosnku (Pernil), oraz Kubańska Pieczona Noga Wieprzowa: Pernil dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
W dużej misce połącz 1/4 szklanki soku pomarańczowego z octem, oliwą z oliwek, czosnkiem, pieprzem cayenne, oregano, kminkiem, ancho chili w proszku, czarnym pieprzem i 1 łyżeczką soli, aby utworzyć pastę. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CayennePieprz Cayenne
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
OcetOcet
CzosnekCzosnek
KminekKminek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Umyć łopatkę wieprzową i osuszyć mięso papierowym ręcznikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowałopatka Wieprzowa
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
4
Połóż ramię, grubą stronę do góry, na desce do krojenia. Pozostawiając tłuszcz w jednym kawałku i przymocowany na 1 końcu, użyj noża, aby usunąć warstwę tłuszczu z ramienia, otwierając ją jak książkę, aby odsłonić mięso. Następnie użyj noża, aby wbić 1-calowe głębokie otwory w mięso ze wszystkich stron. Pocierać pastę przyprawową wokół ramienia, pracując w nakłucia. Przywróć tłuszcz do pierwotnej pozycji. Score tłuszczu z ukośnych cięć i posypać pozostałą sól po obu stronach tłuszczu. Owinąć ramię szczelnie w folię i przechowywać w lodówce przez 8 godzin lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PrzyprawowaPasta Przyprawowa
MięsoMięso
SólSól
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
NóżNóż
5
Wyjmij wieprzowinę z lodówki na godzinę przed rozpoczęciem gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
6
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Pozostałą ilość soku pomarańczowego wlać do patelni. Odwiń wieprzowinę z plastiku i włóż ją do patelni, tłuszczu do góry. Piecz, odkryte, przez 30 minut, a następnie obniżyć temperaturę piekarnika do 300 stopni F. piecz przez 3 godziny i 45 minut dłużej. Jeśli sok pomarańczowy wyschnie podczas gotowania, dodaj więcej soku lub wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
SokSok
WodaWoda
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
8
Podawać, gdy wewnętrzna temperatura wieprzowiny osiągnie 185 stopni F na termometrze natychmiastowego odczytu. Mięso powinno odciągnąć się ukłuciem widelca, a skóra jest chrupiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
9
Wyjmij mięso z piekarnika na deskę do krojenia i pozostaw na 20 minut, pod namiotem z folii aluminiowej, przed podaniem. Mięso pokroić, ułożyć na półmisku i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W13 hrs, 25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia14
Magazyn