Płaski chleb z białym hummusem fasoli, karmelizowaną cebulą, czarnymi oliwkami i hiszpańską białą anchois

Płaski chleb z białym hummusem fasoli, karmelizowaną cebulą, czarnymi oliwkami i hiszpańską białą anchois
Płaski chleb z białym hummusem fasoli, karmelizowaną cebulą, czarnymi oliwkami i hiszpańską białą anchois to pescatarian przepis z 8 porcjami. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 553 kalorie. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, cukier, liście tymianku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 5 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Hummus z białej fasoli z anchois i pietruszką, Flatbread z krewetkami i hummusem z białej fasoli, oraz Karmelizowana Cebula I Biała Fasola Flatbread dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Każdy chleb posmaruj hummusem, a następnie polej karmelizowaną cebulą, oliwkami i anchois.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmelizowana CebulaKarmelizowana Cebula
Starty Parmezan, Do PodaniaStarty Parmezan, Do Podania
FlatbreadFlatbread
3 Szklanki Posiekanego Provolone Lub Mozzarelli Lub Kombinacji 23 Szklanki Posiekanego Provolone Lub Mozzarelli Lub Kombinacji 2
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
2
Dekoruj świeżymi liśćmi tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
3
Pokroić w kliny i podawać.
4
W mikserze elektrycznym wyposażonym w przystawkę do łopatek połączyć drożdże, cukier i wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
5
Wymieszać przez 1 minutę na niskiej prędkości i odstawić, aż mieszanina po prostu zacznie pękać. Do mieszanki drożdży dołączyć hak do ciasta i dodać mąkę i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
6
Wymieszać, aż powstanie masa; ciasto powinno być lepkie. Kontynuuj dodawanie dodatkowej mąki, jeśli to konieczne, aż powierzchnia będzie wystarczająco sucha, aby obsłużyć i wystarczająco sucha, aby zwinąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
7
Ciasto podzielić na 4 kawałki, zwinąć w kulki i lekko posmarować olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
8
Umieścić na powierzchni mąki i przykryć kulki folią i czystą szmatką i niech dowód na 2 godziny w temperaturze pokojowej; lub, umieścić na lekko nasmarowanej blasze do pieczenia, przykryć i niech dowód na noc w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
9
Rozgrzej grill lub rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
10
Aby uformować płaski chleb, wkleić każdy kawałek ciasta na 5-calowy dysk i obficie posypać mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
FlatbreadFlatbread
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
11
Zwiń każdy dysk, na powierzchni z mąką, w okrąg o średnicy 10 cali. Przebij ciasto obficie widelcem, aby nie wzrosło. Grilluj lub piecz każdy na kamieniu do pizzy lub lekko nasmarowanej patelni arkuszowej przez około 5 minut lub do momentu, gdy ciasto zacznie się chrupać na brzegach, ale nadal pozostaje żujące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)1 Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
12
Umieścić fasolę, czosnek, harissa, sok z cytryny, i tahini w misce robota kuchennego i proces do gładkiej. Po uruchomieniu maszyny powoli dodawaj oliwę z oliwek, aż do zemulgowania. Doprawić solą i pieprzem do smaku.;
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
HarissaHarissa
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
TahiniTahini
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
13
Rozgrzać olej i masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
14
Dodać cebulę i cukier i gotować powoli, aż głęboki złoty kolor, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
15
Zdjąć z ognia i wymieszać z tymiankiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej

Składniki

8krewetki i żyłkiHiszpańskie białe anchoisHiszpańskie białe anchois2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.mąka chlebowa, plus więcej w razie potrzebymąka chlebowa, plus więcej w razie potrzeby1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka gryczanamąka gryczana1zostawićŚwieży tymianek, do dekoracjiŚwieży tymianek, do dekoracji12 łyżeczki czosnku w proszkudrobno posiekane świeże liście tymiankudrobno posiekane świeże liście tymianku141 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.świeże drożdżeświeże drożdże12 łyżeczki czosnku w proszkuharissaharissa23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwki nicoise, pestki i połówkioliwki nicoise, pestki i połówki6largesCebula hiszpańska, obrana, połówkowa i cienko pokrojonaCebula hiszpańska, obrana, połówkowa i cienko pokrojona6goździkicienkie plasterki pikli koperkowej typu delikatesowegocienkie plasterki pikli koperkowej typu delikatesowego1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek8krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz12 łyżeczki czosnku w proszkusok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie2Batoniki toffi Heathsok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calatahinitahini23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamasło niesolonemasło niesolone2961 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewoda w temperaturze pokojowejwoda w temperaturze pokojowej7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwefasola biała, gotowana lub konserwowana, odsączona i opłukanafasola biała, gotowana lub konserwowana, odsączona i opłukana
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 5 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia13
Magazyn