Pączki mojej mamy

Pączki mojej mamy
Pączki mojej mamy mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 209 kalorii, 3G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 24. Ten przepis jest lubiany przez 1020 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka skracania warzyw, cukierników, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Z łyżeczką wynik 24%, to danie nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Podniesione Pączki, Podniesione Pączki, oraz Pączki Ziemniaczane Podniesione dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do małej miski wlać 1/2 szklanki ciepłej wody, wymieszać drożdże i 1 łyżeczkę cukru. Pozostawić mieszaninę drożdży, aż utworzy kremową warstwę piany na wierzchu, 5 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
W małym rondlu na średnim ogniu umieść mleko i skracanie warzyw i gotuj, aż skracanie się stopi, a mleko ma małe bąbelki wokół krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Zdjąć z ognia.
4
Umieść 1/4 szklanki cukru i soli do miski roboczej dużego miksera stojącego i wlej mleko i skrócenie do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
CukierCukier
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Wymieszać na niskiej prędkości, aby rozpuścić cukier; i pozostawić mieszaninę do ostygnięcia aż do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
6
Ubić w mieszaninie drożdży, jajka i 1 szklankę mąki na małej prędkości, aż będzie gładka. Stopniowo ubijaj pozostałą mąkę, aby uzyskać miękkie ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
DrożdżeDrożdże
JajkoJajko
7
Kontynuuj ubijanie ciasta na niskiej prędkości, aż ciasto opuści boki miski, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Obrócić ciasto na dobrze posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, jeszcze 2 lub 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
9
Uformuj ciasto w kulkę i umieść w dużej wysmarowanej misce. Nasmaruj wierzch ciasta i przykryj miskę woskowanym papierem. Ustaw miskę w ciepłe miejsce; niech ciasto rosnąć aż podwoi się w wielkości, 1 do 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
10
Punch dół ciasta i rozwałkować na mąki powierzchni roboczej do 1/2 cala grubości.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
PunchPunch
RolkaRolka
11
Wyciąć pączki z ciasta z 3 1/2-calowy Okrągły obcinacz do pączków z 1-calowy mniejszy obcinacz w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
OrzechyOrzechy
12
Niech pączki rosną na powierzchni roboczej, aż bardzo lekkie i puszyste, 40 minut do 1 godziny.
13
Rozgrzać olej w głębokiej frytkownicy lub dużym rondlu do 350 stopni F (175 stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
14
Delikatnie podnieść i upuścić pączki do gorącego oleju, pracy w małych partiach 2 lub 3 na raz, i gotować, aż pączki są światło złoty brąz, obracając raz, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
15
Odcedzić pączki na papierowych ręcznikach, aby wchłonąć olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
16
W misce wymieszaj 1 łyżkę ciepłej wody z ekstraktem waniliowym i wymieszaj cukier cukierniczy, aby uzyskać glazurę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
GlazuraGlazura
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
17
Rozłóż cienką warstwę glazury na ciepłych pączkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje24
Ocena Zdrowia1
Magazyn