Oxtail alla Vaccinara
Oxtail alla Vaccinaran jest bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne danie główne. Za $4.91 za porcję, ten przepis okładki 21% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 737 kalorii, 74g białka, oraz 43g tłuszczu. Ten przepis służy 6. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką płatki chili, sól i pieprz, pietruszkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 3 godziny i 15 minut. Z łyżką wynik 42%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Codan alla vaccinara (duszone ogony wołowe w stylu rzeźniczym), Krokiety Ogonowe, oraz Duszony Ogon Wołowy.
Instrukcje
Zagotuj 6 szklanek wody i dodaj ogony wołowe. Zmniejsz ogień do wrzenia i gotuj przez 10 minut.
Odcedź ogon wołowy, rezerwując bulion i odłóż mięso na bok. Odmierz 2 szklanki bulionu i wyrzuć resztę. Rozpuść koncentrat pomidorowy w 2 szklankach bulionu i odstaw na bok.
W holenderskim piekarniku rozgrzej oliwę z oliwek na dużym ogniu, aż do wędzenia.
Dodaj pancettę i smaż na złoty kolor.
Dodaj ogony wołowe, po 1 lub 2 sztuki na raz i zrumień ze wszystkich stron.
Dodaj posiekaną marchewkę, połowę pietruszki, cebulę i czosnek i smaż, aż warzywa się zrumienią.
Dodaj 1/2 szklanki białego wina zmniejsz ogień do wrzenia. Gotuj bez przykrycia, aż wino zmniejszy się o połowę.
Dodaj pozostałe Wino i dopraw solą i pieprzem do smaku.
Wlej mieszankę koncentratu pomidorowego z bulionem na mięso. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 2 godziny.
Po 2 godzinach dodaj żeberka selera i gotuj pod przykryciem jeszcze przez 15 minut.
Zdjąć z ognia. Zrób sałatkę z posiekanymi liśćmi selera, pozostałą natką pietruszki, płatkami chili, cynamonem oraz solą i pieprzem do smaku.
Skrop oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i cytryną. Podziel ogony wołowe równomiernie na 6 rozgrzanych misek na makaron i posyp sałatką.