Owocowy tuńczyk i Halibut

Owocowy tuńczyk i Halibut
Owocowy Tunan i Halibut mogą być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 433 kalorii, 51g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Za $1.8 za porcję, ten przepis okładki 32% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś pieprz, sos sojowy, brzoskwinie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać ananasa, możesz podążać za tym daniem głównym z Babeczki Ananasowe jako deser. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 40 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 86%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy obejmują Owocowe Steki Z Halibuta, Owocowy Tuńczyk-Sałatka Pita Kanapki, oraz Halibut a la Vasco con Albuias en Salsa Verde (Halibut po baskijsku z białą fasolą i sosem ziołowym).

Instrukcje

1
Połącz sok ananasowy, olej, sos sojowy i sok z limonki. Ułóż steki z tuńczyka w płytkiej szklanej patelni; polej steki mieszanką soków. Przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Szklanek Połówek Zielonych Winogron8 Szklanek Połówek Zielonych Winogron
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Usuń tuńczyka z marynaty i umieść na grillu 4 do 5 cali powyżej średnio rozżarzonych węgli; wyrzucić marynatę. Grilluj, aż ryba zacznie się łatwo łuszczyć podczas testowania widelcem, Pozwól na 10 minut gotowania na cal grubości, obracając raz podczas gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
3
Połącz wszystkie składniki w średniej misce; delikatnie wymieszaj, przykryj i wstaw do lodówki na 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego

Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Wino Różane

Pinot Noir, Merlot i różowe wino to moje najlepsze typy tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, ryby "mięsiste", takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe również ładnie się sparuje, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jednym z win, które można spróbować, jest Winnica Eden Rift Valliant Pinot Noir. MA 4,2 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 25 dolarów.
Eden Rift Valliant Vineyard Pinot Noir
Eden Rift Valliant Vineyard Pinot Noir
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia38
Magazyn