Ottolenghi. Czy muszę mówić więcej
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj Ottolenghi. Muszę powiedzieć coś więcej. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,56 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 18g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 384 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Udaj się do sklepu i odbierz miód, sól morską, kolendrę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 30 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Marynowane Bakłażany À Lan Ottolenghi, Makaron Ottolenghi Soba, oraz Kurczak Inspirowany Ottolenghi.
Instrukcje
Soczewicę dobrze opłukać pod bieżącą wodą, następnie umieścić w misce z wodą i moczyć przez 30 minut.W międzyczasie drobno posiekaj kolendrę (w tym łodygi), cebulę i czosnek i zetrzyj imbir. Odstaw kolendrę na bok.
Umieścić nasiona gorczycy w holenderskim piekarniku 5-quart lub innym garnku z ciężkim dnem i gotować na średnim ogniu, aż zaczną pękać.
Dodaj cebulę, czosnek, imbir i oliwę z oliwek. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować, często mieszając, przez 5 minut.
Dodaj zmieloną kolendrę, kminek, kurkumę, paprykę i liście curry i kontynuuj gotowanie, często mieszając, przez 3 minuty.
Dodaj soczewicę i ich moczenie wody, pomidory, miód, kozieradka, i sól, i mieszać do blend. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez około 30 minut, aż soczewica będzie w pełni ugotowana.Wymieszać z masłem, sokiem z cytryny lub limonki i kolendrą.