Ottolenghi. Czy muszę mówić więcej

Ottolenghi. Czy muszę mówić więcej
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj Ottolenghi. Muszę powiedzieć coś więcej. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,56 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 18g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 384 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Udaj się do sklepu i odbierz miód, sól morską, kolendrę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 30 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Marynowane Bakłażany À Lan Ottolenghi, Makaron Ottolenghi Soba, oraz Kurczak Inspirowany Ottolenghi.

Instrukcje

1
Soczewicę dobrze opłukać pod bieżącą wodą, następnie umieścić w misce z wodą i moczyć przez 30 minut.W międzyczasie drobno posiekaj kolendrę (w tym łodygi), cebulę i czosnek i zetrzyj imbir. Odstaw kolendrę na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
SoczewicaSoczewica
Olej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim TłuszczuOlej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim Tłuszczu
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
2 łyżki Whisky Sour Mash2 łyżki Whisky Sour Mash
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
2
Umieścić nasiona gorczycy w holenderskim piekarniku 5-quart lub innym garnku z ciężkim dnem i gotować na średnim ogniu, aż zaczną pękać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
3
Dodaj cebulę, czosnek, imbir i oliwę z oliwek. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować, często mieszając, przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pakiet Sazon Z Kolendrą I AchiotePakiet Sazon Z Kolendrą I Achiote
Olej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim TłuszczuOlej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim Tłuszczu
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
2 łyżki Whisky Sour Mash2 łyżki Whisky Sour Mash
4
Dodaj zmieloną kolendrę, kminek, kurkumę, paprykę i liście curry i kontynuuj gotowanie, często mieszając, przez 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra MielonaKolendra Mielona
Liście CurryLiście Curry
KurkumaKurkuma
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
5
Dodaj soczewicę i ich moczenie wody, pomidory, miód, kozieradka, i sól, i mieszać do blend. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez około 30 minut, aż soczewica będzie w pełni ugotowana.Wymieszać z masłem, sokiem z cytryny lub limonki i kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
SoczewicaSoczewica
1/4 Funta Grzybów Morelowych1/4 Funta Grzybów Morelowych
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano
6
Podawać na gorąco.
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia50
Magazyn