Ostry Rub do pieczonych steków z tuńczyka

Ostry Rub do pieczonych steków z tuńczyka
Pikantny Rub dla Seared steki z tuńczyka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 241 kalorii, 33g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 5,27 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz oliwę z oliwek, sól, mieloną kolendrę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. 19 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny do valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 11 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 99% to danie jest super. Spróbuj Zapiekane Steki Z Tuńczyka Na Ostro, Pikantne Steki Z Tuńczyka Jalapeno-5 Punktów, oraz Pieczone Steki Z Tuńczyka Ahi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małej misce ubić 2 łyżki oliwy z oliwek, skórki cytrynowej, kolendry, czarnego pieprzu, imbiru, soli i cynamonu; steki z tuńczyka natrzeć mieszanką przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Podsmaż tuńczyka w gorącym oleju, aż rumiane, ale nadal różowy w środku, o 3 protokół z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, które możesz spróbować, to O S Winnica Elephant Mountain Merlot. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 40 dolarów.
O S Winiarnia Elephant Mountain Merlot
O S Winiarnia Elephant Mountain Merlot
skórzany, kwiatowy, owocowy
TrudnośćŁatwy
Gotowe W11 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia89
Magazyn