Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać Osso Buco z Gremolatan spróbować. Ten bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 5,88 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 389 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory z puszki, rozmaryn, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć nici szafranowych, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody Szafranowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Osso Buco z Gremolatą, Osso Buco z pomidorami, oliwkami i Gremolatą, oraz Schab Osso Buco z Polentanem i Gremolatą dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Dla osso buco: Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Podgrzać EVOO w dużym holenderskim piecu na średnim lub wysokim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka
3
Posypać trzonki solą i pieprzem i brązowym całym, obracając od czasu do czasu, 12 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
4
Przenieś na duży talerz.
5
Wymieszać czosnek, seler, marchew, cebula i nasiona kopru włoskiego do garnka, 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta, Kilka Garści
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
6
Dodać rozmaryn, tymianek, koncentrat pomidorowy i liście laurowe, posypać solą i pieprzem i wymieszać 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Szyjki Z Kurczaka
2 Szklanki Ząbków Czosnku
7
Posypać warzywa mąką i wymieszać 1 minutę, a następnie wlać wino i odgazować garnek, skrobanie i mieszanie 1 minutę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
8
Dodać bulion z kurczaka i szafran, a następnie pomidory.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Szafran
9
Dodaj skórkę pomarańczową, sok i chile. Zeskrobać garnek i dodać mięso z powrotem do garnka. Przykryć i przełożyć do piekarnika. Gotować, obracając mięso raz w połowie, 2 godziny.
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
10
Do gremolaty: gdy mięso będzie gotowe do wyjścia z piekarnika, połącz skórkę pomarańczową z skórką cytrynową. Pietruszkę drobno posiekać i połączyć ze skórką i posiekanymi lub przetworzonymi orzechami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Pomarańczowa
Srebrne Nonpareile
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Zielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek
Przełóż trzonki na talerz i odetnij sznurek kuchenny. Podzielić chrupiący chleb i rozgrzać w piekarniku. Wyłowić liście laurowe z sosu i umieścić holenderski piekarnik z powrotem na piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chrupiący Chleb
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Santa Margherita Chianti Classico Riserva. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 27 dolarów.