Osso Buco
Osso Buco to bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 404 kalorie, 26g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na $4.29 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz wino, liść laurowy, rozmaryn i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 128 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Osso Buco, Osso Buco, oraz Osso Buco dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozmaryn, tymianek, liść laurowy i goździki ułożyć w gazie i zabezpieczyć sznurkiem. To będzie twój bukiet garni.
W przypadku goleni cielęcych osuszyć ręcznikami papierowymi, aby usunąć nadmiar wilgoci. Golonki cielęce lepiej brązowieją, gdy są suche. Zabezpieczyć mięso do kości sznurkiem kuchennym. Doprawić każdą gałązkę solą i świeżo zmielonym pieprzem. Zagrzebać trzonki w mące, wytrząsając nadmiar.
W dużym holenderskim garnku do pieca rozgrzać olej roślinny do czasu palenia.
Dodać wiązane goleń cielęcych do gorącej patelni i brązowy ze wszystkich stron, o 3 protokół na stronę.
Usuń rumiane trzonki i rezerwy.
W tym samym garnku dodaj cebulę, marchew i seler. W tym momencie doprawić solą, aby pomóc wyciągnąć wilgoć z warzyw.
Saute aż miękkie i półprzezroczyste, o 8 protokół.
Dodać koncentrat pomidorowy i dobrze wymieszać. Powrót rumiane trzciny na patelnię i dodać białe wino i zmniejszyć płyn o połowę, o 5 protokół.
Dodać Garni bukiet i 2 szklanki bulionu z kurczaka i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu, przykryj patelnię i gotuj na wolnym ogniu przez około 1 1/2 godziny lub do momentu, gdy mięso odpadnie z kości. Sprawdzaj co 15 minut, obracając trzonki i dodając więcej bulionu z kurczaka w razie potrzeby. Poziom płynu do gotowania powinien zawsze wynosić około 3/4 W górę trzonu.
Ostrożnie wyjmij gotowane trzonki z garnka i umieść w dekoracyjnym półmisku.
Odetnij sznurek kuchenny i wyrzuć.
Usunąć i wyrzucić bouquet garni z garnka.
Wlać wszystkie soki i sos z garnka na trzonki.
Dekoruj posiekaną natką pietruszki i skórką z cytryny.