Orzo z karczochami i orzeszkami piniowymi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Orzo z karczochami i orzeszkami pinii. Jedna porcja zawiera 547 kalorii, 12g białka, oraz 29g tłuszczu. Na 1,84 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz ocet z czerwonego wina, orzeszki piniowe, skórkę z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Orzo Cytrynowe Z Orzeszkami Pinii, Orzo ze szpinakiem i orzeszkami piniowymi, oraz Cytrynowy Fettuccine z karczochami i orzeszkami pinii.
Instrukcje
Orzo gotować w garnku z 4-5 litrami wrzącej osolonej wody, aż do al dente.
Podczas gdy orzo gotuje, lekko grzać orzeszki piniowe w suchej małej patelni na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż blady złoty, o 2 protokół.
Zdjąć z ognia i ostudzić 1 minutę, a następnie grubo posiekać.
Karczochy odsączyć na dużym sitku i dobrze spłukać. Ściągnij liście z podstaw serc i podstaw ćwiartek. Liście i bazy dobrze spłukać, a następnie dokładnie osuszyć.
W dużej misce wymieszać olej, ocet, sól i pieprz.
Dodaj orzo, orzeszki piniowe, karczochy (liście i bazy), pietruszkę i skórkę i wrzuć do połączenia.