Orzechy pekan w cukrze
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych, bezmlecznych, wegetariańskich laktoovo i zgodnych z FODMAP do swojej skrzynki z przepisami, orzechy pekan w polewie cukrowej mogą być przepisem, którego powinieneś spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka , 12 g tłuszczu i łącznie 132 kalorie . Za 54 centy za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 12 osób. Ten przepis z Taste of Home wymaga białka jaja, mielonego cynamonu, połówek orzechów pekan i cukru. 42 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Sprawdza się dobrze jako dodatek. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 35 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 67% , to danie jest solidne. Podobne przepisy to Kurczak w polewie z krakersów curry , Żaby z ciasteczek cukrowych z brązowym cukrem i przyprawami oraz Morelowe Clafouti z lawendą i orzechami pekan .
Instrukcje
W małej misce ubij białko, aż będzie piankowate.
Dodaj orzechy pekan i mieszaj, aż będą dobrze pokryte.
Wymieszaj cukier i cynamon, posyp orzechami pekan i wymieszaj.
Rozłóż pojedynczą warstwę na nieposmarowanej blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 300° przez 25-30 minut lub do zrumienienia, mieszając od czasu do czasu. Ostudzić na papierze woskowanym.