Orzech i Pancetta Pansoti ze szparagami w bulionie z parmezanem

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj orzecha włoskiego i Pancetta Pansoti ze szparagami w bulionie Parmezanowym. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 256 kalorii. Na 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz pancetta, woda, majeranek, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć makaron można śledzić to danie główne z Czekoladowy Makaron Deserowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Jajka na patelni ze szparagami, pancettą i parmezanem, Sałatka z gruszek, pancetty i orzechów włoskich, oraz Bulion brokułowy z pancettą, Prosciutto i makaronem: Minestra di Broccoli alla Romana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować pancetta w oleju w dużej ciężkiej patelni na umiarkowanie małym ogniu, często mieszając, aż złoty i tłuszcz jest renderowany, 10 do 12 minut.
Dodać cebulę i majeranek i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula jest dobrze rumiane, 10 do 15 protokół.
Wyjąć z ognia i przenieść połowę mieszaniny do rondla 2-quart i pozostałą połowę do miski. Wymieszać orzechy włoskie, pietruszkę, 1/8 łyżeczki soli i pieprz do mieszaniny w misce. Fajne nadzienie.
Dodaj wodę, płatki czerwonej papryki, i skórka sera do mieszaniny pancetta w rondlu i gotować energicznie, odkryte, aż zredukowane do około 1 szklanka, o 12 protokół.
Wlać przez drobne sito do miski i wymieszać z pozostałą 1/8 łyżeczki soli.
Umieść 1 poziomową łyżeczkę nadzienia w środku 1 kwadratu makaronu, utrzymując pozostałe kwadraty szczelnie przykryte folią. Zwilż brzegi makaronu w kwadrat wodą i złóż na pół, tworząc trójkąt, naciskając wokół nadzienia, aby wypchnąć powietrze (kieszenie powietrzne zwiększają szansę na pęknięcie pansoti podczas gotowania), a następnie naciskając krawędzie, aby uszczelnić.
Przełożyć na suchy ręcznik kuchenny. Zrób więcej pansoti w ten sam sposób.
Szparagi gotować w małym rondlu z osoloną wrzącą wodą, aż będą chrupiące-miękkie, około 2 minut.
Odcedzić na sicie i zanurzyć w misce z lodem i zimną wodą, aby zatrzymać gotowanie.
Doprowadzić do wrzenia garnek 6-quart osolonej wody, następnie dodać pansoti i gotować na silnym wolnym ogniu, delikatnie mieszając raz lub dwa razy, aż do miękkości, 3 do 5 minut.
Podczas pansoti gotują, gotować szparagi porady w oleju w małej patelni na małym ogniu, aż do ogrzania przez, 1 do 2 protokół.
Podgrzać sos w 12-calowej patelni na umiarkowanym ogniu do gorąca.
Przełóż pansoti łyżką szczelinową do sosu i gotuj na umiarkowanym ogniu, delikatnie mieszając, 1 minutę.
Przełóż pansoti na talerze łyżką szczelinową, następnie polej sosem i posyp końcówkami szparagów.
* Pansoti można formować (ale nie gotować) 1 dzień wcześniej. Ułóż w 1 warstwie w wyłożonej ręcznikiem kuchennym płytkiej patelni do pieczenia i szczelnie przykryj folią, a następnie schłodź. * Jeśli nie masz czasu na przygotowanie świeżego makaronu, możesz użyć wonton wrappers (rozmrożone, jeśli zamrożone), ale smak i konsystencja nie będą tak dobre. * Sos można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć. * Końcówki szparagów można gotować i odświeżać 1 dzień wcześniej i schłodzić w szczelnej plastikowej torbie wraz z papierowym ręcznikiem, aby wchłonąć nadmiar wilgoci. (Łodygi szparagów można wykorzystać do zupy puréed.)