Balsamiczny glazurowany Kurczak z grillowanym Treviso
Balsamiczny glazurowany Kurczak z grillowanym Treviso może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 999 kalorii, 70g białka, oraz 73g tłuszczu każdy. Na 4,67 zł / porcja, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest idealny do 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odbierz lambrusco, radicchio di treviso, liście rozmarynu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, możesz śledzić to danie główne z Brzoskwinia Crisp: zdrowy Crisp na śniadanie jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i דל פחמימות,zne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%, co jest solidne. Spróbuj Kotlety schabowe z grilla z dodatkiem Treviso i glazury balsamicznej, Kotlety schabowe z grilla z dodatkiem Treviso i glazury balsamicznej, oraz Bisteccan alla Florentine z sosem Balsamiczno-rozmarynowym i grillowanym Treviso z gorgonzolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Opłukać i poklepać suchego kurczaka.
Usunąć podroby i odstawić.
Posiekaj czosnek, rozmaryn, pieprz i sól morską razem i wymieszaj z oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia. Przetrzyj zewnętrzną część kurczaka mieszanką rozmarynu.
Umieścić Prosciutto i parmezan Skórki wewnątrz jamy i pozostawić w lodówce na noc.
Rozgrzej piekarnik do 375 F i rozgrzej grill.
Umieść dyski cebuli i podroby na dnie małej ciężkiej patelni do pieczenia.
Kurczaka ułożyć na cebuli, pierś do góry.
Szklankę Lambrusco zalać cebulą i natrzeć kurczaka po 4 łyżkach octu balsamicznego.
Wstawić do piekarnika i gotować przez 1 godzinę i 10 minut, lub aż szaszłyk wciśnięty w najgrubszą część uda pokazuje jasne-nie krwawe-soki.
Pokrój Radicchio na pół wzdłuż i umieścić go na grillu i gotować przez 3 do 4 minut z każdej strony.
Wyjąć z grilla i posmarować oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i odstawić.
Wyjąć ptaka z piekarnika i pozostawić na 5 minut.
Przełożyć kurczaka na półmisek. Cebulę i podroby umieścić w misce, z sokami. Kurczaka pokroić, skropić pozostałym octem i od razu podawać.