Przepis orzech Baklavan jest gotowy w około 2 godziny i zdecydowanie jest niesamowitym Wegetariańskie opcja dla miłośników Środkowo-Wschodniej żywności. Ten przepis służy 36 i kosztuje 55 centów za porcję. Ten deser ma 197 kalorii, 3G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz cukier, sok z cytryny, ekstrakt z wanilii i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Baklava orzechowo-pistacjowa, Baklava Cynamonowo-Orzechowa, oraz Przepis na baklawę migdałowo-orzechową.
Instrukcje
1
W małej misce, połączyć orzechy włoskie, cukier i cynamon; odstawić. Smar 13-in. x 9-po. naczynie do pieczenia z odrobiną roztopionego masła. Rozwiń arkusze ciasta filo (podczas montażu trzymaj ciasto pokryte folią).
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Umieść jeden arkusz phyllo w naczyniu do pieczenia; pędzel z masłem. Top z drugim arkuszem; pędzel z masłem. Złóż długie końce pod, aby pasowały do naczynia.
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
4
Pokroić na 2-in. diamenty z ostrym nożem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up
5
Piec w temperaturze 350° przez 45-55 minut lub do złotego koloru. W międzyczasie, w rondlu, połączyć składniki syropu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
6
Zalać ciepłą bakławą. Schłodzić na stojaku z drutu.