Orecchiette z pancettą i brokułami
Orecchiette z Pancettan i brokuły może być tylko głównym daniem szukasz. Na 2,83 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 745 kalorii, 28g białka, oraz 39g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odebrać brokuły, ząbek czosnku, orzeszki piniowe, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Makaron Orecchiette z pancettą, dyni i brokułami, Orecchiette AI broccoletti (makaron Orecchiette z brokułami Rabe), oraz Orecchiette z brokułami Rabe (Orecchiette con Cime di Rapa).
Instrukcje
Gotować orecchiette w garnku z makaronem wrzącej osolonej wody (2 łyżki soli na 6 litrów wody), aż al dente.
Podczas gotowania makaronu, masło i olej ciepła z czosnkiem w 12-calowej patelni ciężkiej na średnim ogniu, aż czosnek zaczyna skwierczeć.
Dodać orzechy i gotować, mieszając, aż blady złoty. Wyrzucić czosnek i wymieszać z pancettą i szalotki, a następnie gotować 1 minutę. Wymieszać brokuły i 1/4 łyżeczki soli i pieprzu i gotować na dużym ogniu, mieszając, 4 protokół.
Rezerwa 1/2 szklanki wody do gotowania makaronu, następnie odsączyć makaron i wymieszać z mieszaniną brokułów.
Dodaj trochę zarezerwowanej wody, aby w razie potrzeby zwilżyć.