Orecchiette z pancettą, dynią i brokułami Rabe

Orecchiette z pancettą, dynią i brokułami Rabe
Orecchiette z pancettą, dynią i brokułami Rabe może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2 i kosztuje $1.53 za porcję. Jedna porcja zawiera 511 kalorii, 16G białka, oraz 22g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Jest to niedrogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz orecchiette, pestki dyni, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Orecchiette z brokułami Rabe (Orecchiette con Cime di Rapa), Orecchiette AI broccoletti (makaron Orecchiette z brokułami Rabe), oraz Orecchiette Z Brokułami Rabe.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Wrzucić dynię z oliwą i solą i umieścić w jednej warstwie na blasze i piec w piekarniku do miękkości, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
DyniaDynia
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Wyjąć z piekarnika i rezerwy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Doprowadzić duży garnek dobrze osolonej wody do wrzenia. Ustaw miskę dobrze osolonej wody z lodem.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
GarnekGarnek
6
Wrzuć brokuł rabe do garnka z wrzącą wodą, obróć go dookoła, wyjmij z wody i natychmiast zanurz się w słonej wodzie z lodem. Przygotuj wrzącą wodę do gotowania makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brokuł RabeBrokuł Rabe
WodaWoda
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Z lodowatej wody wyjąć brokuł, wycisnąć nadmiar wody i zapas.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brokuł RabeBrokuł Rabe
WodaWoda
8
Płaszcz dużą patelnię saute z oliwą z oliwek i dodać pancetta i pokruszony czerwony pieprz. Doprowadzić patelnię na średnim ogniu i gotować pancetta aż brązowy i chrupiące. Gdy pancetta jest brązowy i chrupiące dodać pieczone squash i o 3/4 szklanki brokułów rabe gotowania wody. Gotować na wolnym ogniu, aż woda zmniejszy się o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Brokuł RabeBrokuł Rabe
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodaj orecchiette do zarezerwowanej wrzącej wody brokuły rabe i gotować, aż makaron jest al DENTE, o 1 minuta mniej niż czas gotowania mówi na polu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brokuł RabeBrokuł Rabe
OrecchietteOrecchiette
MakaronyMakarony
WodaWoda
10
Wyjmij makaron z wody i dodaj do patelni z pancettą i squashem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Dodać brokuły rabe i o 1/2 szklanki wody do gotowania makaronu. Gotować, aż woda odparuje i sos przylgnie do makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brokuł RabeBrokuł Rabe
MakaronyMakarony
SOSSOS
WodaWoda
12
Skropić oliwą z oliwek i posypać startą Parmigianą. Wrzucić lub energicznie wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
13
Makaron podzielić na 2 porcje, posypać trochę więcej startego parmesu i top z opiekanymi zielonymi pestkami dyni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona DyniNasiona Dyni
MakaronyMakarony
14
Delicioso!!

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Casaloste Chianti Classico Riserva z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
Casaloste Chianti Classico Riserva
Casaloste Chianti Classico Riserva
Intensywny rubinowy kolor czerwony. Jego bukiet łączy typowe owocowe aromaty Sangiovese (takie jak jeżyna, Dojrzała marasca, śliwka) z eleganckimi nutami drewna. Na podniebieniu jest aksamitny i harmonijny z doskonałą równowagą między kwasowością a słodkimi taninami. Starzejące się Wino, daje najlepsze z 5 roku po żniwach idzie z grillowanym czerwonym mięsem. Jego harmonia i typowość są również doskonale wywyższone przez dojrzewające sery.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia39
Magazyn