Orecchiette z brokułami i pomidorami
Orecchiette z brokułami i pomidorami to Wegetariańskie przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 555 kalorii, 18g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Na 1,56 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz orecchiette, pietruszka, pomidory w puszkach i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Z łyżeczką wynik 72%, to danie jest dobre. Spróbuj Orecchiette z brokułami, pomidorami i kiełbasą, Brokuły Orecchiette Z Pomidorami I Oliwkami, oraz Orecchiette z brokułami Rabe (Orecchiette con Cime di Rapa) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej głębokiej patelni rozgrzać olej na umiarkowanie małym ogniu.
Dodać czosnek i łodygi brokułów i gotować, mieszając od czasu do czasu, przez 2 protokół.
Dodać brokuły różyczki, 1/2 łyżeczki soli, i pieprz. Wymieszać, aby pokryć olejem.
Dodać pomidory i bulion do brokułów i doprowadzić do duszenia. Zmniejszyć ogień i dusić, pokryte, aż brokuły jest miękka, 5 do 10 protokół.
W międzyczasie, w dużym garnku wrzącej, osolonej wody, gotować orecchiette aż zrobić, o 15 protokół.
Odcedzić makaron i dodać go do patelni z brokułami.
Dodać ocet, pozostałą 1/2 łyżeczki soli, natkę pietruszki i masło. Delikatnie mieszaj, aż masło pokryje makaron.
Polecanie wina: z sosem na bazie pomidorów i octu, ten makaron woła o lekką, cierpką włoską czerwień, taką jak Valpolicella. Ostry wiśniowy Smak wina sprawdzi się jako doskonała folia do tego dania.
Nuty: łodygi brokułów są pysznym warzywem samym w sobie. Obrać grubą skórę, a następnie pokroić lub pokroić łodygi na kawałki. Jeśli gotujesz je z różyczki, albo pokroić łodygi na dość małe kawałki, więc będą one odbywać się w tym samym czasie, lub gotować je przez kilka minut przed dodaniem różyczki.