Orchard crumble
Przepis Orchard crumble można zrobić w około 1 godzinę i 25 minut. Ten przepis służy 5. Jedna porcja zawiera 719 kalorii, 9g białka, oraz 32G tłuszczu. Na 2,45 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food ma 22 fanów. Sprawdza się jako niedrogi deser. Jeśli masz pełnoziarnistą mąkę, stonowaną śliwkę, brązowy cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%, co jest dobre. Spróbuj Orchard Fizz, Mimoza Sadownicza, oraz Orchard Boulevardier dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąki włóż do miski ze szczyptą soli, a następnie natrzyj opuszkami palców na masło, aby uformować okruchy. Cukier wymieszać widelcem i schłodzić do potrzeb.
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Jabłka, śliwki i cukier przełożyć do dużego rondla z 50 ml wody i gotować mieszając przez około 5 minut, aż jabłka będą miękkie i soczyste. Wymieszać figi i jeżyny, a następnie przełożyć do naczynia do pieczenia. Rozsypać na kruszonce i piec przez 45-55 minut, aż polewa będzie złoty i owoce bąbelki.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Crumble świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "