One-pan krewetka pad Thai
Przepis One-pan krewetki pad Thai może zaspokoić swoje Azjatyckie pragnienie w mniej więcej 35 minut. Na 3,08 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 20g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 387 kalorii. 12 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jeśli masz olej słonecznikowy, fasolę, imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 62%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Jak Zrobić Pad Thai (Wegetariańskie Pad Thai ), Pad Phai (Alias Pad Thai Pie), oraz Vegan Pad Thai z sosem Thai Peanut.
Instrukcje
Makaron zalać czajnikiem z wrzącą wodą i przykryć 10 min. W międzyczasie wymieszać krewetki i imbir.
Podgrzać 1 łyżeczkę oleju na dużej patelni nieprzywierającej i smażyć krewetki piernikowe na dużym ogniu przez 2 minuty, aż będą różowe. Wrzuć do miski. Odstawić patelnię do ognia i dodać kolejną łyżkę oleju. Gdy jest gorąco, wlać ubite jajka, rozkładając się, tworząc równą warstwę. Gotować do momentu, aż zestaw, następnie wyjąć z patelni, z grubsza posiekać nożem i odstawić.
Na patelni rozgrzać pozostały olej i smażyć fasolki, bok choi i dymkę przez 2 minuty lub aż bok choi zmięknie. Powrót krewetki, makaron, jajka i sos sojowy na patelnię, podrzucając do połączenia.
Podawać natychmiast ze słodkim sosem chilli i krakersami z krewetek, jeśli chcesz.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje do Pad Thai. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować David & Nadia Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 36 dolarów za butelkę.
David & Nadia Chenin Blanc
Chenin Blanc ze Swartlandu po raz kolejny skupia się na różnych starych winnicach, od nasadzeń w latach 1962-1982 i opartych na granicie z Paardeberg, zmieszanym ze schale/schist od wschodu, gliną od północy i żelazem z zachodniej części Swartlandu. Winorośl uprawiana na suchym lądzie przetrwała próbę czasu i pokazuje ostateczny powód, dla którego Chenin Blanc jest ich głównym celem w Swartland. Cała masa tłoczona i naturalnie fermentowana, dojrzewana przez 11 miesięcy w starych, neutralnych beczkach z francuskiego dębu.