Omlet z pieczarkami i papryką z Fontiną
Omlet z pieczarkami i papryką z Fontiną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 243 kalorie, 18g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na $2.79 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Mieszanka zielonej cebuli, pomidorów śliwkowych, białek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 37%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Omlet z pieczarkami i papryką z Fontiną, Omlet z pieczarkami i Fontinanem, oraz Kiełbasa, Fontina i papryka.
Instrukcje
Rozgrzać 1/2 łyżeczki oleju w dużej patelni nonstick pokrytej sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodaj zieloną cebulę; smażyć 1 minutę.
Dodaj paprykę; smażyć 1 minutę.
Dodać grzyby; gotować 3 minuty, często mieszając. Wymieszać pomidora, 1/4 łyżeczki soli i czarnego pieprzu; gotować 30 sekund.
Usuń mieszaninę warzyw z patelni; przykryć i ogrzać.
W misce umieścić 1/4 łyżeczki soli, pietruszki, jajka i białka; dobrze wymieszać trzepaczką do połączenia.
Miejsce 1/2 łyżeczka oleju i masła w patelni na średnim ogniu, aż masło topi.
Dodać mieszaninę jaj na patelnię; gotować, aż brzegi zaczną się ustawiać (około 2 minut). Przesuń przednią krawędź szpatułki między krawędzią omletu a patelnią. Delikatnie podnieś krawędź omletu, przechylając patelnię, aby umożliwić styczność niegotowanej mieszaniny jajek z patelnią. Powtórz procedurę na przeciwległej krawędzi omletu. Kontynuuj gotowanie, aż środek jest po prostu ustawiony (około 7 minut).
Łyżka mieszanki warzywnej równomiernie na 1/2 omletu; wierzch mieszanki warzywnej z serem. Poluzuj omlet łopatką; złóż na pół. Ostrożnie wsuń omlet na talerz.
Omlet pokroić na 4 kliny; top z kwaśną śmietaną.