Omlet Z Dzikich Grzybów
Omlet z dzikich grzybów może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 191 kalorii, 12g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, wegetariańskie i דל פחמימות,zne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka soli, grzyby, pietruszka płaskolistna, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Z łyżeczką wynik 32%, to danie nie jest tak niesamowite. Spróbuj Omlet Z Grzybami Z Dzikiego Ryżu, Omlet Górski Z Grzybami, oraz Sałatka Wild About You: Sałatka z dzikich grzybów z tymiankiem i serduszkiem Rzymskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki na małej patelni na średnim ogniu; doprowadzić do duszenia. Gotować 3 minuty lub aż woda odparuje i grzyby są miękkie, mieszając od czasu do czasu.
Zdjąć z ognia. Wymieszać posiekaną natkę pietruszki, sok z cytryny i 1/8 łyżeczki soli.
Stopić 1 1/2 łyżeczki masła w 8-calowej patelni na średnim ogniu.
Umieścić 2 jajka w małej misce.
Dodaj 1/8 łyżeczki soli i szczyptę pieprzu, mieszając trzepaczką, aż jajka będą spienione.
Wlać masę jajeczną do patelni i energicznie mieszać żaroodporną szpatułką przez około 10 sekund lub do momentu, gdy Jajko zacznie gęstnieć. Szybko pociągnij jajko, które ustawia się po bokach patelni do środka za pomocą szpatułki, przechylając patelnię, aby wylać niegotowane jajko na boki. Kontynuuj tę procedurę przez 10 do 15 sekund lub aż prawie nie pozostanie płynne jajko.
Zdejmij patelnię z ognia; ułóż połowę mieszanki grzybowej (około 1 1/2 łyżki) na omlecie na patelni. Uruchom szpatułkę na brzegach i pod omletem, aby poluzować ją z patelni. Aby złożyć omlet, przytrzymaj uchwyt patelni jedną ręką i odwróć patelnię od siebie. Drugą ręką mocno stuknij uchwyt, aby górna krawędź omletu przewróciła się lub złóż krawędź widelcem. Przesuń omlet z patelni na talerz, zwijając go, gdy się ślizga, tak aby wylądował złożony na trzy z szwem pod spodem. Włóż po bokach omletu, aby go schować. Powtórz procedurę z pozostałym 1 1/2 łyżeczki masła, 2 jajka, 1/8 łyżeczki soli, szczyptą pieprzu i 1 1/2 łyżki mieszanki grzybów.