Oliwa z oliwek-gotowany łosoś z puree z jabłek Dijon i ciastem kuskus

Oliwa z oliwek-gotowany łosoś z puree z jabłek Dijon i ciastem kuskus
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne,więc spróbuj łososia gotowanego na oliwie z oliwek z puree z jabłek Dijon i ciastem kuskus. Na $5.05 za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 778 kalorii, 38g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 3 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jeśli masz koszerną sól i pieprz, wodę, pietruszkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać kuskus, możesz podążać za tym daniem głównym z Mus Z Mango Kuskus jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 81% to danie jest super. Podobne przepisy to Oliwa z oliwek-gotowany łosoś z puree z jabłek Dijon i ciastem kuskus, Oliwa z oliwek gotowany kurczak i rzodkiewka z cytrusowym Pesto, oraz Gotowany łosoś z puree z awokado i sałatką z groszku.

Instrukcje

1
W rondlu na średnim ogniu ugotować jabłka w soku jabłkowym. Gdy jabłka będą miękkie, odcedzić jabłka, ale zarezerwować sok.
Składniki, których będziesz potrzebować
SokSok
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodać jabłka do blendera z musztardą Dijon. Zmiksuj na wysokiej, dodając zarezerwowany sok, trochę na raz, aż będzie gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Musztarda DijonMusztarda Dijon
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Do dużej miski wlać kuskus.
Składniki, których będziesz potrzebować
KuskusKuskus
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Dodać 1 1/2 szklanki wrzącej wody do kuskusu, przykryć i odstawić 10 minut. Następnie wymieszaj natkę pietruszki, estragon, skórkę z cytryny i sok z cytryny. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
KuskusKuskus
EstragonEstragon
Pietruszka-naćPietruszka-nać
PieprzPieprz
WodaWoda
SólSól
5
Dodać jajka i mąkę i wymieszać, aż będą gęste i lepkie. Uformuj mieszaninę na 4 równomiernie porcjowane paszteciki. Na dużej patelni na średnim ogniu rozgrzać 4 łyżki oliwy z oliwek. Gotować ciasta w gorącym oleju, aż złoty kolor brązowy, przerzucając w połowie, i odsączyć na ręcznikach papierowych, aby usunąć nadmiar oleju. Utrzymuj ciasto kuskus ciepłe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
KuskusKuskus
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
6
W dużym, głębokim rondlu, połączyć 1 ćwiartkę oliwy z oliwek z dobrą szczyptą soli i białego pieprzu i doprowadzić do duszenia. Filety z łososia doprawiamy solą, czarnym pieprzem i dodajemy do oleju w garnku, upewniając się, że są całkowicie zanurzone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Biały PieprzBiały Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
GarnekGarnek
7
W razie potrzeby dodaj więcej oliwy z oliwek. Gotować na małym ogniu i po 15 minutach wyjąć łososia. Uwaga kucharza: łosoś będzie gotowany średnio w tym momencie. Jeśli chcesz to dobrze zrobione, zachować na gotowanie go przez 5 Więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
łosośłosoś
8
Do podania na każdym talerzu ułożyć trochę szpinaku lub rukoli, na wierzchu położyć ciasto kuskus i łososia. Łososia udekorować łyżką puree jabłkowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puree Z JabłekPuree Z Jabłek
KuskusKuskus
RukolaRukola
SzpinakSzpinak
łosośłosoś
9
Podawać na ciepło.

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Chateau Ste. Michelle Indian Wells Chardonnay wino z 5 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia45
Magazyn