Oliwa z oliwek gotowany łosoś z kurkami i szparagami
Oliwa z oliwek gotowany łosoś z kurkami i szparagami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis ma 358 kalorii, 27g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $6.99 za porcję. Mieszanka masła, tymianku, rosół z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Oliwa z oliwek gotowany kurczak i rzodkiewka z cytrusowym Pesto, Oliwa Z Oliwek Gotowany Łosoś, oraz Kolacja Dziś Wieczorem: Oliwa Z Oliwek-Gotowany Łosoś.
Instrukcje
W średnim rondlu podgrzać bulion z kurczaka.
Dodać kurki, przykryć i dusić na małym ogniu przez 10 minut. Odcedzić bulion i wyrzucić ozdoby.
Na dużej patelni, podgrzać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, aż się połysk.
Dodać kurki, doprawić lekko solą i pieprzem i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając, aż do wyschnięcia i złocisto brązowy, o 8 protokół.
Dodać czosnek i gotować, mieszając często, aż pachnące, o 3 protokół.
Kurki przełożyć na talerz.
Dodaj bulion grzybowy na patelni i gotować, aż zmniejszy się do 1 szklanki, o 10 protokół. Powrót kurki na patelni.
W dużym rondlu z wrzącą osoloną wodą gotować szparagi, aż będą prawie miękkie, około 2 minut.
Zdjąć z ognia i przykryć.
Łososia doprawić solą i pieprzem. W dużej, głębokiej patelni, podgrzać czystą oliwę z oliwek, aż się połysk.
Dodać łososia i gotować na umiarkowanym ogniu przez 3 protokół. Za pomocą szpatułki, ostrożnie obrócić filety i gotować na wolnym ogniu, aż tylko gotowane przez, o 3 minuty dłużej.
Doprowadzić kurki do wrzenia i zdjąć z ognia.
Dodaj tymianek i Ubijak wmaśle, 1 łyżka stołowa na raz. Doprawić solą i pieprzem. Łyżkę sosu do rozgrzanych płytkich misek. W każdej misce ułóż filet z łososia, łyżkę obok niego trzech cebulowych Risotto i udekoruj szparagami.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.