Okruchy brukselki i kalafiora
Okruchy brukselki i kalafiora wymagają ok. 26 minut od początku do końca. Ta przystawka ma 110 kalorii, 5G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz brukselkę, sok z cytryny, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Okruchy brukselki i kalafiora, Brukselka Okruchowa, oraz Chrupiąca zapiekanka z brukselki i kalafiora dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło na małej patelni na średnim ogniu; dodać czosnek, i smażyć 1 minutę. Wymieszać z bułką tartą i 1/4 łyżeczki. sól, i gotować, mieszając od czasu do czasu, 3 do 4 minut lub aż lekko tosty.
Ułóż brukselkę w koszyku na parze nad wrzącą wodą. Przykryć i pary 8 minut lub do crisp-tender.
Dodać kalafior. Okładka i pary 2 do 3 1/2 minuty lub tylko do miękkości.
Brukselkę i kalafior przelać do naczynia do serwowania; posypać sokiem z cytryny, pieprzem i pozostałą 1/4 łyżeczki. sól, i wrzucić do połączenia.
Posypać mieszaniną bułki tartej; podawać natychmiast.