Okoń morski w Papilocie

Okoń morski w Papilocie
Okoń morski w Papillote jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 335 kalorii, 33g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 5,48 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Jeśli masz pieprz, bas w paski, cytryna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Okoń chilijski w worku (en Papillote), Pasiasty Bas en Papillote, oraz Okoń morski en papillote z tajskimi smakami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 204°. Wyłóż dużą blachę do pieczenia z folią, a następnie skropić 1 łyżką oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
2
Rybę osuszyć i posypać obie strony solą i pieprzem. Ułóż filety, skórki w dół, w 1 warstwie w środku folii na blasze do pieczenia i wsuń 2 plastry cytryny pod każdy filet. Na każdym filecie ułożyć 2 gałązki tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
świeży Tymianekświeży Tymianek
CytrynaCytryna
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
3
Rozgrzać pozostałe 2 łyżki oleju w 10-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie podsmażyć czosnek, mieszając od czasu do czasu, aż blady złoty, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać pomidory i szczyptę soli i podsmażyć, mieszając od czasu do czasu, aż pomidory zmiękną, około 1 minuty. Wymieszać kapary.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
KaparyKapary
SólSól
5
Łyżka gorącej mieszanki pomidorowej nad rybą, a następnie przykryć innym arkuszem folii, zacierając ją lekko nad rybą i zaciskając krawędzie szczelnie, aby je zamknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
6
Piec, aż ryba jest po prostu gotowane przez, 12 do 15 minut (w zależności od grubości ryby); sprawdzić, usuwając z piekarnika i ostrożnie podnosząc róg górnej folii, podciągając boki dolnej blachy, aby utrzymać płyn z wyczerpania. Jeśli ryba nie jest gotowana, ponownie zamknij folię i kontynuuj pieczenie, sprawdzając co 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
7
Filety z plasterkami cytryny przełożyć na talerze za pomocą szpatułki (należy uważać, aby nie rozerwać folii pod spodem) i łyżką pomidorów i soków na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
CytrynaCytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
8
Podawać natychmiast, odrzucając tymianek przed jedzeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
TymianekTymianek

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 46 dolarów.
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia57
Magazyn