Okłady wieprzowe ze świeżą salsą Tomatillo
Okłady wieprzowe ze świeżą salsą Tomatillo mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.19 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 31g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 388 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to raczej tanie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Jeśli masz ogórek, pomidory, tortille i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Okłady wieprzowe ze świeżą salsą Tomatillo, Świeża Salsa Tomatillo, oraz Świeża Salsa Tomatillo.
Instrukcje
Odrzuć łuski i łodygi pomidorów.
W blenderze umieścić pomidory, ogórek, kolendrę, sok z limonki, 1/4 łyżeczki soli i czosnek. Proces, aż drobno posiekane, i odstawić.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Posypać wieprzowinę kminkiem.
Dodaj wieprzowinę na patelnię; gotować 3 minuty lub aż nie będzie już różowy w środku, mieszając od czasu do czasu.
Zdjąć z patelni; zachować ciepło.
Ponownie zalać patelnię sprayem do gotowania; dodać chiles i cebulę. Przykryć warzywa sprayem do gotowania; gotować 4 minuty lub aż cebula zacznie brązowieć, często mieszając.
Podczas gotowania warzyw, ciepłe tortille.
Powrót wieprzowinę na patelnię; dodać pozostałe 1/4 łyżeczki soli i gotować 30 sekund lub aż mieszanina wieprzowiny jest dokładnie ogrzana, stale mieszając.
Podzielić mieszankę wieprzową równomiernie między tortille. Top każdy z około 1/3 szklanki salsy; roll up.
Podawać z kwaśną śmietaną.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować WindRacer Russian River Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 60 dolarów za butelkę.
![WindRacer Russian River Pinot Noir]()
WindRacer Russian River Pinot Noir
Piękne aromaty sassafras, mocha i czarnej lukrecji pokazują wyjątkową, odważną osobowość Rosyjskiej doliny rzeki. Wyraźne smaki owoców brambly, słodkiego dębu i białego pieprzu prowadzą do szerokiego, zrównoważonego wina o przyjaznej dla żywności kwasowości. Ciepłe, słoneczne dni Russian River i chłodne, mgliste noce są optymalne dla Pinot Noir – wina mają świetną konsystencję i wagę, nie są przesadzone ani nie tracą naturalnej kwasowości. Klasyczne głębokie, ciemne aromaty i smaki Rosyjska Rzeka znana jest z połysku w tym winie.